+66 959 45 0901
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Sukellusalan yritysten suuret alukset eivät enää saa jäädä ankkuriin kansallispuistojen alueilla sijaitsevien sukelluskohteiden välittömään läheisyyteen.

Luonnonvara- ja ympäristöministeri Varawut Silpa-archa esitteli ministeriönsä laatimia uusia turvallisuusmääräyksiä keskiviikkona 15.12. Niiden mukaan suurten alusten on jäätävä 100-200 metrin päähän sukelluskohteesta ja vietävä sukeltajat pienemmällä veneellä paikan päälle.

Ministeri sanoi myös, että uusien sääntöjen noudattamista tullaan valvomaan ainakin siihen saakka, että ne juurtuvat pysyviksi käytännöiksi ja esitteli samalla kolmivaiheisen sakotuskaavion määräysten rikkojille.

Näillä mennään jatkossa.

Ensimmäisellä kerralla rikkomuksesta mätkähtää 5.000 bahtin (n. 130 €) suuruinen sakko sekä varoitus. Toisella kerralla sakon suuruus on jo 20.000 bahtia (n. 520 €) ja sen lisäksi laiva menee telakalle 30 vrk ajaksi. Kolmannella kerralla ei sitten enää yhtään säästellä, vaan sakon suuruus on 100.000 bahtia (n. 2.600 €) ja aluksen kipparin lupakirja mitätöidään.

Ministeri Varawut perusteli uusia säädöksiä sanomalla isojen alusten vahingoittavan koralliriuttojen alueilla eläviä luontokappaleita ja lisäksi liian lähelle tulevat laivat ovat vaaraksi muille sukeltajille.

 

0 comments

%d bloggers like this: