+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Phuketin provinssin Land Transport Office (PLTO) on lanseerannut takseja, tuk tuk -takseja, linja-autoja ja jakeluajoneuvoja koskevan kampanjan, jonka puitteissa pyritään palauttamaan kuluttajien luottamus phuketilaisiin kuljetuspalveluita tuottavien yritysten ajoneuvojen kuljettajiin.

Ensimmäiset oppitunnit on jo pidetty Bhukitta Boutique -hotellin tiloissa Phuket Townissa 9.4. Tilaisuuden avannut Surat Thanin provinssin liikennelaitoksen vt. päällikkö Jaturong Kaewkasi kertoi Phuketista löytyvän kaikkiaan 13.431 yleisöä palvelevaa kulkuneuvoa, joista takseja on 4.107.

– Yhteistä niille kaikille on se, etteivät niiden kyydissä matkustavat asiakkaat koe oloaan erityisen mukavaksi tätä nykyä, Jaturong sanoi.

Taksinkuljettajat koulun penkillä. Ilmeet kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Vaikka Phuketissa onkin liioiteltua puhua varsinaisesta taksisodasta, niin totuus on, että linja-autojenkin tieltä kiilaamisessa kunnostautunut Phuketin perinteisten taksien kuljettajien muodostama “mafia” on kuluneen talven mittaan toiminnallaan noussut useasti otsikoihin. Lisäksi se on aiheuttanut mm. sen, etteivät Grab– ja Bolt -taksien kuljettajat aina uskalla ottaa taksin tilannutta asiakasta kyytiin, mikäli lähistöllä päivystää useampi perinteisen (lue: kalliimman) taksikyydin tarjoaja.

Niinpä Phuketin imagon kohottamiseksi sekä yleisen luottamuksen palauttamiseksi paikallisiin taksipalveluihin, on päätetty järjestää kuljettajia koskeva käytöskurssi, jossa muistutetaan myös hyvistä kauppatavoista ja tieliikennelain säädöksistä.

– Koulutuksen tarkoituksena on lisätä kuljettajien tietämystä lakeja, yleistä turvallisuutta, teknologiaa, hygieniaa ja terveyttä koskevissa kysymyksissä, Jaturong sanoi.

Aikataulun mukaan kulkeva Phuket Smart Bus on sentään saanut ajaa häiriöittä sen jälkeen, kun kuvernööri henkilökohtaisesti oli luvannut pitää huolen siitä, että sitä vastaan ei rettelöidä.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: