+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Ajatus Pattayan omista elokuvafestivaaleista on muhinut jo pitkään.

Ensimmäinen yritys festivaalien järjestämiseksi heinäkuussa 2021 kaatui koronavirukseen. Idean isänä ja puuhamiehenä on jo vuosien ajan toiminut Pattaya People Media Groupin perustaja ja pääomistaja Niels Colov. Harva Pattayalla tietääkään Nielsin elokuvataustasta, mutta miehen kokemus ja ansiot ovat alan piireissä hyvin tiedossa.

Suomalaiset muistavat vielä R-kioskien toiminnan videovuokraamoina silloin kun se aika maailmassa oli. Kaikki R-kioskien asiakkailleen vuokraamat videot oli Suomeen toimittanut Niels Colov, jolla oli niiden levitysoikeudet kaikkiin Pohjoismaihin.

Nielsin näkyvimpiä aikaansaannoksia Pattayalla ovat Pattaya People Media Group tv- ja radioasemineen sekä vieläkin katukuvassa siellä täällä näkyvät Hamburger Denmarkin kioskit.

Niels haki aikoinaan Pohjoismaiden suurlähetystöistä tukea filmifestivaaleilleen vain havaitakseen silloisten suurlähettiläiden omineen hänen alkuperäisen ideansa, mutta järjestävän festivaalit Pattayan sijasta Bangkokissa. Näin sai alkunsa Bangkokissa vuosittain yhteispohjoismaisin voimin järjestettävä Nordic Film Festival.

Nyt on Pattayan kaupunginjohtaja Poramase Ngampiches “keksinyt” elokuvajuhlien tuovan lisää turisteja kaupunkiin. Paikallisen median tietojen mukaan ajatus filmifestivaaleista syntyi kaupungintalolla 31.10. pidetyssä kokouksessa, kun pohdittiin keinoja kaupungin matkailutulojen lisäämiseksi. Tämän festivaalin antia olisivat kaupungintalon ideanikkareiden mukaan elokuvaesitykset rannalla, koululaisten elokuvaleiri, jossa opetettaisiin elokuvantekoa kaupungin 11 koulun oppilaille sekä tietysti festivaalielokuvia kaupungin elokuvateattereissa.

Nämä festivaalit on tarkoitus järjestää vuonna 2023, mutta tarkkoja päivämääriä ei vielä ole päätetty.

Koronapandemia pilasi alkuperäisen Pattayan elokuvafestivaalihankkeen.

Mikäli kaupungintalolla toimittaisiin yhtään reilusti, niin ne ostaisivat Pattaya Film Academyn pois festivaalien alkuperäisiltä puuhamiehiltä ja järjestäisivät elokuvajuhlat sen puitteissa. Siellä on siinä mielessä jotain ostettavaakin, että joukko alustavia sopimuksia on jo valmiina ja julisteita myöten on pohjat jo tehty.

Kuinka Pattayan kaupunki haluaa kohdella merkittävää työtä kaupungin hyväksi tehnyttä ulkomaalaisasukastaan, onkin sitten jo toinen juttu.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: