+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kiinasta raportoidaan lukuisista tartuntapiikeistä.

Tuskin pääsivät kiinalaiset kertomasta suunnitteilla olevasta matkustamisen vapauttamisesta ainakin niin päin, että Kiinasta pääsisi taas ulkomaille matkustelemaan, kun maassa jo raportoitiinkin 16.000 uutta koronatartuntaa Guangdongin provinssissa ja 6.300 uutta tartuntaa Chongqingin kaupungissa.

Pekingistä kerrotaan tartuntalukujen yli kaksinkertaistuneen alkuviikosta. Maanantaina 21.11. sangen niukasti koronatilanteestaan raportoiva Peking ilmoitti uusien tartuntojen määräksi sunnuntaina vain 621, mutta tiistaina uusia tartuntoja  raportoitiin maanantailta jo 1.438.

Wuhanista se korona lähti liikkeelle ja on edelleen voimissaan kaikkialla Kiinassa.

Mikäli kehitys jatkuu samansuuntaisena, niin Thaimaan sekä muidenkin matkailumaiden on turha haaveilla kiinalaisturistien paluusta alkuvuodesta 2023.

Täytyy muistaa, että Kiinassa eletään edelleen korona-aikaa. Ravintoloita on suljettu, etätyöt pysyväiskäytäntö ja kouluakin käydään internetissä. Esimerkkinä muisteltakoon Shanghain kevättä 2022, kun koko kaupunki oli täydellisesti suljettu ulkomaailmalta kahden kuukauden ajan.

Kuva koululaisista Kiinassa helmikuulta 2020.

Nytkin Kiinassa on eri alueilla edelleen voimassa rajoituksia, jotka Thaimaasta on poistettu aikoja sitten, kuten provinssien välinen matkustaminen, negatiivinen ja korkeintaan 24 tuntia vanha koronatestitulos lähes kaikkialle julkisiin paikkoihin mentäessä sekä suljetut puistot ja liikuntasalit.

Useassa kaupungissa ehdittiin jo lopettaa massiiviset koronatestaukset, mutta nyt jotkut näistä kaupungeista ovat aloittaneet ne uudelleen. Shijiazhuangissa, jossa ne testaukset ehdittiin jo lopettaa, mentiin maanantaina testivapaudesta osittaiseen lockdowniin koronapiikin vuoksi ja samana päivänä myös Guangzhoussa julistettiin lockdown.

Tällaisia kuvia levisi Thaimaasta maailmalle heinäkuussa 2021, jolloin koronavirus riehui maassa pahimmillaan.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: