+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Raportit kaikkialta “suomalaisalueilta” kertovaa selvää kieltään siitä, että suomalaiset ovat palanneet Thaimaahan. Teitä on jo nyt kaikilla suomalaisalueilla reilusti enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Koh Changin tiedot tosin puuttuvat.

Muiden maiden matkailijoiden osalta kaikkialla Thaimaassa raportoidaan niinikään selvää kasvua viimevuotiseen verrattuna. Joissain paikoin aletaan jopa uskoa mahdollisuuteen päästä vuoden 2019 matkailijamäärin jo tämän viimeisen vuosineljänneksen aikana.

Nyt, kun karanteenit ovat poistuneet eikä maskipakkoakaan enää ole, on hyvä muistaa, ettei se koronavirus itsessään vielä mihinkään ole kadonnut. Se on ainoastaan julistettu kotoperäiseksi tartuntataudiksi ja tartuntoja raportoidaan edelleen päivittäin.

Myös tartuntaraportointi on muuttunut siten, että tänä päivänä raportoidaan enää lääkärin- tai sairaalahoitoa vaatineet tapaukset. Siksi on edelleen hyvä pitää niitä maskeja mukana ja käyttää niitä ruuhkabusseissa tai suurissa väkijoukoissa kuljettaessa. Yleisillä paikoilla on edelleen käsidesiä tarjolla, joten mikset käyttäisi?

Meille kulunut marraskuu jää mieleen painotalon painajaismaisena kuukautena. Teetimme pattayalaisessa painotalossa suurta asiakastamme varten painotyön, jonka alkuun piti olla valmis maanantaina 28.11. Soitimme maanantaina iltapäivällä painotaloon ja kysyimme, koska lähetystä sieltä päin voi odottaa. Silloin sanoivat, että torstaina 1.12.

Kun sitten torstaina 1.12. meille ehdotettiin valmistumispäiväksi ehkä lauantaita 3.12, niin aloimme ottaa selvää, mitä siellä on oikein tekeillä. Lupasivat selvittää asiaa ja soittaa meille takaisin. Perjantaina saimme painotalolta ilmoituksen, jonka mukaan tilaamamme kotelot olivat jo työn alla. Tekivät niitä jo perjantaina, vaikka valmista piti olla edellisenä maanantaina. Tätä kirjoitettaessa on perjantai ja meidän pitäisi ensi tiistaihin mennessä saada ne kotelot koottua ja pakattua tiistaina alkavaa Pattayan -jakelua varten.

Mielenkiintoista nähdä, saadaanko niitä pesulalle vielä lauantainakaan. Varmaa on vain se, että painotalo on istunut kaksi viikkoa saamansa tilauksen kanssa tekemättä sille yhtään mitään. Kun ne kotelot viimein tulevat, niin me haluamme tietää miksi?

Jahka Pattayalla on paketit jaettu, on perinteinen Hua Hinin keikka vuorossa seuraavaksi.

Sitä ennen haluan toivottaa teille kaikille hyvää joulunodotusta ja muistakaa, että tänä talvena kaikki teiltä lukijoilta tulevat julkaistuun juttuun johtaneet vinkit palkitaan.

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: