+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Olihan juhannus. Nyt minäkin olen saanut kokea yöttömän yön ja mikä kaikkein kummallisinta, tavannut pelkästään iloisia suomalaisia! Gizmo sanoi sen johtuvan siitä, kun takana on pitkä ja pimeä talvi ja suomalaiset vihdoin alkavat uskoa kesän koittaneen, niin siitä iloitaan sitten koko porukalla tyylipisteistä juurikaan välittämättä.

Meilläkin oli ensimmäistä kertaa ainakin minun muistini mukaan toimitus suljettuna ja lehti tauolla kokonaiset kolme päivää. Joskus aiemmin on saattanut uuden vuoden päivänä lehden ilmestyminen jäädä väliin, mutta siinä sitten kaikki. Oli tämä kyllä sen arvoista, se on sanottava. Kun joku Thaimaassa minulta seuraavan kerran kysyy, mikä on hienoin juhla, missä ikinä olen saanut olla mukana, niin vastaan hetkeäkään epäröimättä ja mahdollisimman kovalla äänellä sen olevan suomalainen juhannus. Ei vettä, rantaa rakkaampaa…

Mutta aasiaan.

Toimituksen paluuaikataulu Pattayalle on varmistunut lokakuun alkuun. Palaamme kotiin kahdessa vaiheessa ja ensimmäinen lähtöpäivä on 5.10. Lufthansan lennolla Frankfurtin kautta Bangkokiin. Lisätietoja niin paluustamme kuin tuosta juhannuksen vietostakin löytyy muuten MaijaGizmon Facebook -sivuilta, joita seuraamalla kaikki kiinnostuneet saavat taustatietoa juuri tällaisista asioista.

Tähän muuttamiseen liittyy sellainen asia, että me mitä ilmeisimmin tulemme tarvitsemaan jonkun ainakin osapäivätoimisen avustajan tänne Suomen päähän. Ollaan juteltu alustavasti sellaisia, että se voisi olla joku suomenkielen taitoinen täällä asuva thaimaalainen, jonka tehtävänä olisi pitää yhteyttä noihin meidän ilmoittajiin sekä thaimaalaisyhteisöihin Suomessa. Joku sellainen, joka tietää, missä thaimaalaisia minkin asian tiimoilta kokoontuu ja mitä kaikkea thaimaalaisyhteisössä on tekeillä. Homman sivu- tai päätoimisuus on itsestä kiinni ja palkkioita maksetaan tehdyn työmäärän mukaan. Ennen varsinaisen työpaikkailmoituksen julkaisemista haluamme tätä kautta antaa etulyöntiaseman lehtemme lukijoille sekä heidän puolisoilleen.

Kesäkuun suosituimmaksi artikkeliksi nousi 19.6. julkaisemamme juttu Phuketin jälkeen avattavista alueista.

Nämä alueet avataan Phuketin jälkeen

Hyvänä kakkosena ja osoituksena siitä, että Thaimaan avautuminen kiinnostaa ihmisiä, tuli vain päivää aiemmin julkaistu artikkeli eläkeläis- ja muista pidemmistä viisumeista.

Helpotusta ikäihmisten viisumisäädöksiin

Varsinaisena yllättäjänä voidaan pitää vasta juhannuksen jälkeen julkaistua Phuketilaisia firmoja koskevaa The Manager -lehden alunperin julkaiseman jutun suomennosta. Sen kolmossija ei ollut yllätys ainoastaan siksi, että juttu ehti olla näkyvillä vain pari päivää ennen kuukauden vaihtumista, vaan myös siksi, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun maksumuurin takana ollut artikkeli on kiilannut kolmen kärkeen.

Phuket avautuu, firmat eivät

Tuo juttu muistuttaakin minua vielä siitä, että lupasin ylläpidolle kirjoittaa tälle palstalle, että kun lähetätte tilauksianne koskevia kyselyitä, muutosilmoituksia jne. osoitteeseen toimitus@thaimaansuomalainen.com, niin laittakaa aina mukaan tilaustanne koskeva tilaajan koko nimi ja vähintään siihen liittyvä sähköpostiosoite seurannan helpottamiseksi. Teitä alkaa jo olla sen verran paljon, ettemme enää millään saa selvitettyä, mistä tilauksesta on kysymys ilman täydellisiä tilaajatietoja.

Mutta tällä kertaa en vie aikaanne tämän enempää, kun kerran kesälomalla olette kaikki. Itsekin jään tämän kirjoituksen julkaisuputkelle menon jälkeen kesälomalle ja palaan töihin reilun viikon kuluttua, eli maanantaina 12.7. Lomani aikana aion lopultakin ottaa haltuuni nämä Suomessa autoilemiseen liittyvät asiat, puuhastella puutarhassa ja poiketa Pohjanmaalla vähän sukuloimassa. Juhannusta perinteisin menoin ja pitkän kaavan mukaan viettänyt ukonrahjukseni pitää sillä aikaa huolen siitä, että lehti ilmestyy entiseen malliin.

Hyvää kesälomaa teille kaikille!

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: