+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kokonaan suljettuna ollut Phuketin saari on yksi Thaimaan pahimmista koronavirusrysistä. Saarelta on saanut poistua 30.04. alkaen.

Monille muista provinsseista Phuketin saarelle töihin tulleelle on Phuketin hintataso muodostunut ongelmaksi töiden loputtua. Phuket kun on tunnetusti kallista seutua.

Saaren täydellinen sulkeminen teki sieltä poistumisen mahdottomaksi, mutta kun liikenne avattiin poistuville 30.4, on noin 10.000 ihmistä päivittäin käyttänyt mahdollisuuttaan poistua sieltä ja jonossa on paikallisten viranomaisten mukaan vielä ainakin 50.000 lähtijää. Saarelta poistuminen tapahtuu siten, että ensin ilmoitetaan lähtöhalukkuus paikallisille viranomaisille, jotka sitten antavat lähtijälle ajan, koska voivat poistua. Joka aamupäivä päästetään 5.000 ihmistä sillan yli mantereen puolelle ja joka iltapäivä toiset 5.000. Lähtijöitä muistutetaan vielä saarelta poistuessa, että takaisin ei sitten ole tulemista ennen kuin poikkeustila päättyy.

Lisäksi lähtijöiden on Tha Chat Chain tarkistuspisteessä esitettävä lääkärintodistus, jonka mukaan he ovat terveitä matkustamaan ja lämpökin lähtijöiltä vielä mitataan ennen matkaa. Mikäli kaikki on kunnossa, niin saavat mennä, mutta mikäli ei, niin aikomukseksi jää sekin kotimatka.

Phuketin saarella on tavattu kaikkiaan 217 koronavirustartuntaa 4.5. mennessä ja paikallisena erikoisuutena saaren kuvernööri joutui eroamaan virustilanteen riistäydyttyä hallinnasta.

Maanantaina 4.5. jostain syystä ainoastaan 1.941 ihmistä käytti oikeuttaan poistua saarelta.

Kuinkahan käy Phuketin regatan vuonna 2020?

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: