+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Inttää kuin Väyrynen, voisi olla hyvä sanonta opettaa Pattayan kaupunginjohtajan vaalissa selkeästi kakkoseksi jääneelle Sinchai Wattanasartsathornille, joka on nyt masinoinut häntä vaaleissa tukeneen Pattaya Ruamjai -ryhmittymän valittamaan vaalituloksesta vielä kerran.

Sinchai esikuntineen lähti vaalilautakunnan luo vierailulle maanantaina 13.6. jättämään kirjallista valitusta koskien vielä kolmea havaitsemaansa virhettä vaalin toteuttamisessa. Hän vaatii, ettei kaupunginjohtajan nimitystä virallisteta ennen kuin valitus on käsitelty.

Sinchai kertoi uutistoimisto AP:lle valittaneensa kaikkiaan kolmesta kohdasta uusintavaalipäivän 7.6. tapahtumia koskien. Näitä olivat:

  1. Äänten ostaminen
  2. Voittaneen ehdokkaan pitämät voitonjuhlat, joissa jaettiin hänen vaalimainoksiaan
  3. Joidenkin vaalitoimitsijoiden osallistuminen em. voitonjuhliin.
Sinchai tukijoukkoineen vaatii jo kolmatta vaalikierrosta. Jos vaikka tällä kertaa tärppäisi?

– Vaalilain 17. pykälän mukaan kaupunginjohtajan nimittämisen pitää nyt siirtyä 60 päivällä, että valitus saadaan käsiteltyä. Nimityksen siirtyminen ei vaikuta kaupungin toimintoihin millään tavalla, koska kaupungin johdossa on väliaikainen sijainen, hän sanoi valituksensa luovutustilaisuudessa, josta oli saanut kehiteltyä melkoisen mediatapahtuman.

Ei se uutistoimisto Associated Press mitenkään sattumalta osunut paikalle.

Sinchai ilmaisi vielä huolensa siitä, että mikäli vaalien voittajan nimitys vahvistetaan ennen kuin hänen jättämänsä valitus on käsitelty, saattaa uusi kaupunginjohtaja päästä vaikuttamaan valituksen käsittelyprosessiin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: