+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Liikenneministeri Saksayam Chidchob kutsui välittömästi tarkastuskäyntinsä jälkeen Thai Airwaysin ja Suvarnabhumin lentokentän matkatavarapalveluista vastaavan BFS Groundin edustajat pikakokoukseen, jonka aiheena oli matkatavaroiden käsittelyn hitaus Suvarnabhumin lentokentällä.

Ministeri jalkautui torstaina 24.11. lentokentälle katsomaan itse, mistä matkustajien valitukset pitkistä jonoista passintarkastukseen, matkatavarahihnoilla ja takseihin johtuvat. Mukanaan hänellä oli ainakin kellokalleja, sillä tarkastuskäyntinsä jälkeen hän totesi passintarkastusjonojen vetävän hyvin.

Liikenneministeri Saksayam Chidchob.

– Vaikka väkeä on paljon, niin jono liikkuu nopeasti, ministeri totesi.

– Tilanne on selvästi parantunut siitä, mitä se oli silloin, kun viimeksi kävin täällä. Jonot näyttävät pitkiltä, mutta ei niissä keskimäärin 15 minuuttia kauempaa aikaa vietetä, koska jonot purkautuvat aina useampaan passintarkastuspisteeseen.

Matkatavarahihnoilla ääni kellossa kuitenkin muuttui.

Ministeri Saksayam oli todennut saman tosiasian kuin moni muukin Suvarnabhumin lentokentällä. Matkatavaroitaan saa odottaa kohtuuttoman kauan.

– Valituksista päätellen jotkut matkustajat ovat joutuneet odottelemaan tavaroitaan jopa puolitoista tuntia, Saksayam sanoi, kun tavoiteaika on 15 minuuttia.

Matkatavaroiden tuleminen kestää, koska näistä miehistä on pulaa.

Thai Airwaysin ja BFS Groundin mukaan viiveet johtuvat kohonneista kustannuksista johtuvista henkilövähennyksistä. Isoakin matkustajakonetta saattaa tänä päivänä olla tyhjentämässä vain yksi purkuryhmä entisten kolmen sijasta.

Ministeri antoi yhtiöille yhden kuukauden aikaa tuoda hänelle suunnitelma, jolla nykytilanne korjataan tai muuten voidaan ottaa ne nykyisetkin ihmiset pois matkatavaroiden käsittelystä ja antaa homma jollekin toiselle firmalle.

– Lentokenttäpalveluita tarjoaa moni yritys ja Suvarnabhumin kenttää himoitsevat asiakkaakseen aivan kaikki, ministeri totesi.

– Jokainen niistä varmasti haluaa tulla tänne näyttämään, kuinka homma hoituu.

Suvarnabhumin lentokenttä on niin iso, että hiljattain eräs nainen sai asua siellä kaksi kuukautta ennen kuin hänet huomattiin.

Ministeri määräsi myös johtamansa ministeriön toimivallan alle kuuluvan Suvarnabhumin lentokentän palkkaamaan lisää väkeä taksijonoja purkamaan ja avaamaan lisää ajokaistoja takseja varten ruuhkahuippujen ajaksi. Tavoitteena on lyhentää odotusaika taksijonoissa 10 minuuttiin.

Suvarnabhumille odotetaan tulevan 130.000 matkustajaa päivässä joulukuun aikana, kun huippusesonki alkaa. Tällä hetkellä heitä tulee jo 115.000 matkailijan päivävauhtia.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: