+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Jomtienin rantakdun eteläpäässä tekeillä oleva rannan kohennusprojekti jouduttiin keskeyttämään sen jälkeen, kun rantahiekkaa käsittelevä kone sanoi työsopimuksensa irti.

Kaupungintalolta saadun tiedon mukaan uusi kone saadaan paikalle vielä tämän kuun lopussa ja sitten töitä päästään taas jatkamaan. Katkos ei suinkaan ole ensimmäinen Jomtienin rannan kunnostusprojektin aikana.

Nämä nyt keskeyteneet rannan kunnostustyöt, jotka tähtäävät rannan laajentamiseen sekä sitä kuluttavan eroosion vaikutusten minimointiin, alkoivat viime heinäkuussa sen jälkeen, kun lupa töihin saatiin pitkän odottelun jälkeen. Työ on nyt edennyt tasaisesti kohti pohjoista ja onni onnettomuudessa lienee se, ettei se ollut ehtinyt vielä siihen osaan rantaa, jonka myrsky vei mennessään parisen viikkoa sitten.

Koneen hajottua pystytettiin rantakadun eteläpäähän noin 400 metriä pitkä aita erottamaan työmaa-alue liikenteeltä ja rannan käyttäjiltä, joita tosin tällä hetkellä ei koronasyistä juurikaan ole. Rantaa urakoivan yrityksen edustajien mukaan tällä kertaa ei sentään tarvitse odotella kuukausitolkulla uusia lupia, vaan seisaus kestää ainoastaan sen aikaa, että uusi kone saadaan paikalle. Koneeseen tullutta vikaa ei kukaan kommentoinut millään tavalla, mutta projektin kokonaisaikataulusta herui tietoa sen verran, ettei odotettavissa oleva noin kolmen viikon tauko juurikaan vaikuta valmistumisen aikatauluun.

Tämä on yhtiön edustajien mukaan uuden koneen suuremman hiekankäsittelykapasiteetin ansiota.

Kunnostusprojektin kakkosvaiheeseen Jomtienin rannan suosituimmille osille, sinne rantajalkapallokentän ja poliisiboxin väliselle alueelle, päästänee töihin joskus loppuvuodesta 2022. Tämä kuulostaa epäilyttävästi siltä, että kun se ensimmäinen kunnollinen sesonki koronapandemian jälkeen ensi syksynä pääsee alkamaan, niin parhaat osat Jomtienin rannasta ovat täkäläiseen tyyliin yhtä työmaata.

Eikö näitä yleisiä töitä mitenkään saada tehtyä sesonkien ulkopuolella?

Näitä vaurioita siellä korjataan ja samassa yhteydessä on tarkoitus varmistaa, ettei niitä enää synny.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: