+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Royal Thai Police (RTP) on aloittanut Bangkokin Metropolitan Police Bureaun (MPB) apulaiskomentajaa sekä apulaispatrollipäällikköä ja erikoisoperaatioita hoitavaa Special Operation Divisionia (PSD) koskevan lahjustutkinnan. 

Tutkinta koskee epäiltyä 9,5 miljoonan bahtin (n. 265.000 €) voitelurahojen vastaanottoa joulukuisen Nauru -saarten konsulaatin tiloihin tehdyn ratsian yhteydessä. Ratsia toteutettiin DSI -poliisin johdolla kaikkiaan 191 poliisin voimin 22.12.

Asiaa tutkimaan asetetulle ryhmälle on annettu tehtäväksi selvittää myös tutkittavien poliisien mahdolliset yhteydet kiinalaismafiaan. Ratsian yhteydessä väitetään 9,5 miljoonan bahtin vaihtaneen omistajaa sen vastineeksi, että 11 kiinalaista pääsi pakenemaan ratsiasta.

Lokakuussa 2022 pattayalaiseen Club Oneen tehty ratsia poiki kaikkien aikojen mittavimman poliisitutkinnan.

RTP:n tiedottaja poliisikenraalimajuri Atchayon Kraithong kertoi todistajien kuulemisen jo alkaneen.

– Ratsialla oli myös silminnäkijänsä ja mikäli rahaa on käsitelty, niin se kyllä löydetään pian, tiedottaja sanoi.

Muuta kiinalaismafiaa koskevaa tutkintaa tiedottaja Atchayon päivitti sen verran, että liigan johtajaksi epäillyn Mr. Tuhaon poliisivaimon osuutta rikollisten jälkien peittelyyn on alettu tutkia tarkemmin.

Wanthanaree

– Rahanpesusta poliisieversti Wanthanaree Kornchayanantille on jo syyte tulossa, mutta mikäli tutkinnassa tulee esiin jotain muutakin, niin tulemme hakemaan uutta takuukäsittelyä hänen osaltaan.

Chaiyanat “Tuhao” Kornchayanantin vaimo on tällä hetkellä vapaana takuita vastaan.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: