+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Koronarajoitusten lieventäminen ei juurikaan ole helpottanut jääntuottajien ahdinkoa, vaan alalla ollaan tyytyväisiä, jos päästään edes omilleen.

Jääntekijöiden pomomiehiin kuuluva Boon-anan Pattanasin Raja Groupilta kertoi jääalan kuulumisia medialle sen jälkeen, kun joitain koronavirusrajoituksia oli Chonburinkin provinssissa lievennetty 1.10. alkaen. Hän kertoi myynnin nousseen jonkin verran kevennysten seurauksena etenkin perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin, mutta aika vähän uusia myymälöitä on lokakuun mittaan avattu eikä se kotimaisten matkailijoiden virtakaan ainakin tulvaksi asti ole päässyt kohoamaan.

Jotkut ravintolat pitävät ovensa viikolla kokonaan kiinni, koska asiakkaita ei kertakaikkiaan ole eikä baarien suljettuna pysyminen tai alkoholin myyntikielto ainakaan kohota jään menekkiä millään talousalueella.

– Tuntuu hullulta, kun kaikki puhuvat vain ravintoloiden ja baarien vaikeuksista ja tappioista eikä kukaan muista meidän jääntekijöiden olemassaoloa, vaikka me kärsimme samoista ongelmista muiden mukana, Boon-anan sanoi.

– Tuleehan meille vielä nytkin tilauksia päivittäin, mutta paikalliset kauppiaat ja etenkään ravintolat eivät tilaa enää lainkaan samoja määriä kuin ennen. Edes jäätä ei uskalleta ostaa omaan varastoon, kun koska tahansa saattaa tulla hallitukselta uusi sulkemismääräys ja kaikki varastossa oleva tavara jää jälleen kerran myymättä.

Thaimaalainen jäämies toivoisi viikolla näkevänsä edes sen verran kauppaa, että omilleen pääsisi ja viikonloppuisin voisi kenties vähän voittoakin saada, mutta tänä päivänä tilanne menee jotakuinkin Jamppa Tuomisen vanhan hitin mukaan, jossa ilta aina vei sen, minkä aamu toi, eli tässä tapauksessa alkuviikko syö aina viikonvaihteen tuotot.

– Eikä sekään auta yhtään, ettei hallitus ole millään tavalla ohjeistanut yrityksiä varautumaan 1.11. jälkeiseen aikaan. Eivät yritykset halua lähteä oman kukkaronsa kanssa arvailemaan, millä tuulella hallitus on seuraavia päätöksiä tehdessään, joten kaikki ovat ylivarovaisia, Boon-anan lopetti.

Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen. Boon-anan Pattanasin kertoi medialle, kuinka turistien puute on vaikuttanut jäiden toimituksiin Chonburin alueella.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: