+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Linjuriauto se maantien tässä lähti lopulta klo 8.10 kohti Morchittia Bangkokissa.

No, ei hätiä mitiä, vasta klo 12.50 lähtee kone Don Mueangilta meillä ajateltiin. Bussiliput Pattayalta Morchitin linja-autoasemalle Bangkokissa maksoivat 117 bahtia/nuppi eli yhteensä jotain kuusi euroa meiltä kahdelta.

Morchitissa oltiin noin klo 10.30 ja siitä 25 minuuttia taksilla Don Mueangille maksoi 123 bahtia, kun ei ollut pahemmin ruuhkaa. Näin ollen olimme lentokentällä jo klo 11.00.

No mitäs siinä. Vessaan ja McDonaldsille, joka lienee Suomen tunnetuin moottoripyöräkerho, Hell’s Burgers, jos tiedätte ja sitten kohti lähtöporttia 74. Tällä vaelluksella saimme havaita, että Don Mueangin lentokenttä on muutaman vuoden “korpivaelluksensa” jälkeen pessyt kasvojaan tuntuvasti.

Tämmöistä siellä nykyään on. Ennen niin tyhjät liiketilat ovat nyttemmin täynnään McDonaldseja, myymälöitä jne.

No, Nok Airin kone oli semmoinen pikku potkuriverstas ja sillä päästiin Luckin kotitanhuville reilussa tunnissa. Autolla matkaa taittaessa ei muuten tajua miten erilaiselta Thaimaa näyttää, kun yllättäen lennätkin Bangkokista, Pattayalta tai vaikka Phuketista reilun tunnin verran pohjoiseen.

Häätaloon

Täällä Thaimaassahan se ei sitten mitenkään käy, että kaukaa saapuneet häävieraat vietäisiin suoraan mökilleen vaikka näillä olisi millainen vessahätä tahansa. Ei ei. Lounaalle pitää mennä ja sen päälle vielä kahvit juoda kunnes itselleni tuli semmoinen hätä, että jouduin Luckin veljelle sanomaan, että “nyt ne auton avaimet tänne ja v-tun äkkiä tai kohta falle paskantaa housuun.

Avaimet tulivatkin siinä silmänräpäyksessä ja niin me lopulta pääsimme katsomaan missä hantissa se meidän mökki nykyään on.

Pikaisten Cokisten (Luck) ja Heinekenien (arvaatko kuka?) jälkeem pikaruiskuun ja lakimiespiireistä tuttuun vaateiden vaihtoon ja varsinaista vihkimistä edeltäviin hääjuhliin, jonne oli kutsuttu ainoastaan koko Nawan kylä.

Menemättä sen enempää yksityiskohtiin voin vakuuttaa koko kylän nyttemmin tietävän Luckin olevan naimisissa suomalaisen miehen kanssa ja sanovan “kippis” kaikissa kyläjuhlissa tästä eteenpäin.

Varsinainen vihkiminen perjantaina klo 8.

Häätalossa oli melkein koko suku meitä osottamassa. Kuvan vasemmassa takanurkassa urkistelee morsiamen mummo, joka on myös Luckin äiti.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: