+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Niin oudolta kuin se tuntuukin, niin Thaimaassa on eri alueille tyypillisiä itsemurhia.

Karrikoiden näitä asioita voisi kuvailla esimerkiksi näin:

Pattayalainen itsemurha on sellainen, jossa varakas ulkomaalaismies löytyy kotoaan tai hotellihuoneestaan hirttäytyneenä, muovipussi pään ympäri sidottuna ja kädet selän taakse nippusiteillä yhteen kahlittuina. Kassakaappi on auki ja tyhjä, miehen lompakkoa eikä luottokortteja löydy mistään ja matkapuhelin sekä auton ja/tai moottoripyörän avaimetkin ovat kadonneet kulkuneuvon/kulkuneuvojen myötä.

Paikalle tulleet poliisit toteavat 15 minuuttia kestäneiden tutkimusten jälkeen nähneensä jälleen yhden omituisimmista itsemurhista, mitä pitkän uran varrelle on sattunut. Kukaan naapureista ei tiedä miehen naisystävän nimeä ja talon/hotellin valvontakameroissa on ollut toimintahäiriö oletetun itsemurhan tekoaikaan.

Thaimaalaisiin hotelleihin ja kerrostaloihin asennetut turvakamerat ovat osoittautuneet yllättävän epäluotettaviksi silloin, kun niistä pitäisi nähdä, mitä on tapahtunut.

Phuketilaisessa itsemurhassa muutaman päivän kateissa ollut naisturisti löytyy merestä tai metsään piiloutuneena ilman käsilaukkuaan tai rahojaan. Hän on riisunut osan vaatteistaan ennen kuin on heittäytynyt sillalta mereen tai piiloutunut itse kaivamaansa kuoppaan, jonka ylle on kasannut maata tai lehtiä peitoksi.

Ruumiinavauksessa nainen todetaan raiskatuksi ja on ilmeisesti tästä masentuneena halunnut päättää päivänsä ennenaikaisesti, katoamista tutkineet poliisit toteavat.

Hua Hiniläinen itsemurha puolestaan on sellainen, jossa naapuri ilmoittaa ulkomaalaisturistin hypänneen hotellinsa tai asuinrakennuksensa neljännen kerroksen ikkunasta asfalttiin ja kuolleen välittömästi putoamisen seurauksena. Paikalle tulleet poliisit eivät löydä turistin asunnolta kamppailun jälkiä, mutta eivät myöskään tämän lompakkoa, puhelinta, passia tai luottokortteja.

Poliisi epäilee ulkomaalaisen ajautuneen taloudelliseen umpikujaan ja hypänneen siksi. Joissain tapauksissa ulkomaalainen on hankkiutunut asunnostaan rakennuksen katolle ennen hyppäämistään, mikä poliisin mukaan on vankka todiste itsemurha-aikeista.

Tämän talon yläkerroksista hypättiin sunnuntaina 13.2.2022.

Vakavasti puhuen kukaan ei tiedä kuinka monta ilmiselvää murhaa ja tappoa Thaimaassa raportoidaan itsemurhiksi vain siksi, että poliisit haluavat päästä vähemmällä työllä. Kuollut mikä kuollut.

Useammalla rikospaikalla poliisin toimintaa seuranneina voimme kertoa, että ellei esimerkiksi ulkomaalaisen turistin murha saisi osakseen riittävää julkisuutta ensin paikallisessa ja tapauksesta riippuen myös valtakunnallisessa mediassa, niin moni rikos jäisi selvittämättä. Tämä siksi, ettei thaimaalainen poliisi ainakaan takavuosina juuri piitannut ulkomaalaisturistien kohtaloista, vaan pikemminkin yritti tehdä heistä syyllisiä omaan murhaansa tai ainakin rahastaa ulkomaalaista tätä kohdanneen onnettomuuden avulla.

Khaosod English kertoo Twitter -tilillään bangkokilaisen ruokalähetin itsemurhasta seuraavaa:

“Thaimaalainen ruokalähetti Wicharn Pimthikor, 31, pysäköi jakelumoottoripyöränsä Bhumibol I -sillan kaidetta vasten ja heittäytyi kuolemaansa Chao Phraya -jokeen keskiviikkona 11.5. klo 14.00. Mikään muu kuin itsemurha ei tule kyseeseen paikalle asennettujen liikennekameroiden kuvien toimiessa äänettöminä todistajina tapahtumalle.

Khaosod Englishin Twitterissä julkaisema kuva ruokalähetin moottoripyörästä.

Wicharnin isä, Khamdee Pimthikor, 52, kertoi poikansa olleen masentunut ja saaneen masennuslääkkeitä Lerdsinin sairaalasta aiemmin. Wicharnin ruumista ei vielä lehtemme painoon mennessä oltu löydetty”.

Uutista lukiessa tuli väkisinkin mieleen, että vielä 2000 -luvun alkuvuosina ei olisi ollut niitä liikennekameroita. Vielä tänäkin päivänä Khaosod English mainitsee uutisessaan erityisesti sen, että itsemurhasta on ihan kunnon näyttöä. Aiemmin Wichikornista olisi tehty korkeintaan katoamisilmoitus ja ulkomaalaisen kyseessä ollen poliisi olisi keskittynyt selvittämään, oliko kadonneella vakuutusta ja mikäli ei, niin kenen velvollisuus on korvata tapauksesta moottoripyörälle ja sitä vuokraavalle firmalle koituneet vahingot.

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kuinka pandemian jälkeisessä Thaimaassa poliisi suhtautuu onnettomuuksiin ja muihinkin tapauksiin, joissa yhtenä osapuolena on ulkomaalainen.

Wicharn moottoripyörineen näkyy myös sillan liikennekameroiden kuvissa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: