+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Inspector Sua -tutkimus koskee korkea-arvoista poliisiupseeria, jonka syyttäjänvirasto tähtitodistaja Chuwit Kamolvisit paljasti pyörittävän kohuttua macau888 -uhkapelirinkiä lähes tuplasti suurempaa uhkapeliorganisaatiota.

Tutkittavana on kaikkiaan 60 eri organisaatiota ja 150 henkilöä kuulustellaan heidän yhteyksistään poliisiupseeriin, joka toistaiseksi on esiintynyt julkisuudessa nimellä Inspector Sua. Nyt on CIB -poliisia – Central Investigation Bureau – johtava poliisikenraaliluutnantti Jirabhop Bhuridej antanut julkisuuteen miehen oikean nimen. Hän on poliisieverstiluutnantti Wasawat Makurasakul.

Wasawat, joka työskentelee poliisin logistiikkapuolella, on pidätetty virastaan tutkinnan ajaksi. Tutkittavina olevat organisaatiot ovat yrityksiä, osuuskuntia ja säätiöitä, joiden yhteyksia Wasawatiin tutkitaan. Tutkimusten tässä vaiheessa tiedetään osan niistä olevan laittomasti perustettuja. Yksityishenkilöiden epäillään lähinnä osallistuneen laittomaan uhkapeliin tai toimineen omissa nimissään epäillyn puolesta.

Poliisikenraaliluutnantti Jirabhop Bhuridej on Thaimaan Suomalaisen lukijoille tuttu aiemmista jutuista. Tässä hän kuvailee järjestäytyneiden rikollisjengien jäseniä.

– Seuraa rahan liikkeitä, follow the money, on hyvä ohjenuora tässäkin tutkinnassa, sanoi CIB:n tiedottaja, poliisieversti Siriwat Deephor.

Siriwat ei voinut kommentoida sitä, onko 150 tutkittavan yksityishenkilön joukossa poliiseja, mutta tunnettuja henkilöitä hän vahvisti kuulusteltavien joukossa olevan. Tiedottaja ei myöskään suostunut kertomaan, kuinka epäillyn arvellaan lähteneen uhkapelitoimintaan.

Siriwat

– Tutkijat tarvitsevat lisää aikaa sen asian selvittämiseen, hän kommentoi.

– Mikäli epäilty osoittautuu syylliseksi, on tuomio varmasti sen mukainen, Siriwat jatkoi.

Ilmeisesti Inspector Suaa eli Wasawatia vastaan on tutkimuksissa kerääntynyt enemmän näyttöä kuin hänen kumppanikseen epäiltyä “General Joria”, jonka oikeaa nimeä ei vielä ole annettu julkisuuteen.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: