+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Heti ensimmäisenä iltapäivänä Hua Hinissä kävi ilmi erään täkäläisen suomalaisyrittäjän puuhanneen Hua Hinin Suomalaista vastaan ilmoitusboikottia täysin käsittämättömin perustein.

Aivan ensimmäiseksi on todettava, että ilmoittajahan saa aina vapaasti valita, missä mediassa ilmoittaa. Ilmoittaja saa myös kertoa tai jättää kertomatta mistä syystä ei ilmoita jossain mediassa. Mutta jos lähdetään sille linjalle, että tämmöinen ilmoittaja alkaa kerätä tuekseen muitakin paikkakunnan suomalaisyrittäjiä päästäkseen vaikuttamaan Hua Hinin Suomalaisen toimitukselliseen sisältöön ja saadakseen itselleen esim. hintaetuja, niin silloin mennään mm. Journalistin ohjeita vastaan niin, että paukkuu.

Journalistin ohjeissa kun sanotaan selvästi, ettei toimituksellista valtaa saa luovuttaa toimituksen ulkopuolelle missään oloissa. Suomeksi sanottuna tämä jyrkästi ottaen tarkoittaa sitä, että lehden toimituksellisella sisällöllä ei saa olla mitään tekemistä mainossisällön kanssa. Asia, jonka moni lehti sujuvasti unohtaa mainoksia myydessään.

Kokonaan toinen juttu on sitten se, että yksikään MaijaGizmon kustantamista lehdistä ei eettisistä syistä lähde sille linjalle että myisi samaa tuotetta eri hinnoilla eri asiakkaille. Näin ei toimi esim. kenkäkauppias, ravintola, taksiyrittäjä tai apteekkikaan.

Se mitä Hua Hinin Suomalainen tekee, on etsiä täällä lomailevia suomalaisia kiinnostavia paikallisia, ajankohtaisia ja kiinnostavia tapahtumia sekä ihmisiä ja kokemuksia ja kertoa niistä nimenomaan paikkakunnalla lomaileville. Toki me voisimme kirjoittaa vaikka erilaisista hedelmämehuista, mutta kun se ei ole paikallista, ajankohtaista eikä edes kovin kiinnostavaakaan.

Kyllä kai mainostajakin sen ymmärtää, että hänen oma mainoksensa menee parhaiten perille lehdessä, jota luetaan.

Hua Hinin Suomalaisen toimituksessa ei uskota paikkakunnan suomalaisyrittäjien joukolla pahoittaneen mieltään viime numeromme pääjutusta, vaan kyse on nimenomaan yrityksestä päästä vaikuttamaan lehden sisältöön ja/tai hankkia jatkossa hintaetua tai muuten enemmän näkyvyyttä lehdessä, mutta näin ei tule tapahtumaan.

Kun Hua Hinin Suomalainen aikoinaan perustettiin, niin lehden linjasta sovittiin paikallisten yrittäjien kanssa sekä siitä, että lehden tulee tuoda esiin täällä toimivien suomalaisyritysten tuotteita ja palveluita. Kyllähän nämä täällä talvehtivat “muuttolinnut” toki tietävät, missä joku Finn Cafe & Bakery sijaitsee ja mitä sieltä saa. Viikkoturistit eivät tiedä ja sitä varten on Hua Hinin Suomalainen. Lehti, joka heidät täällä sangen tehokkaasti tavoittaa.

Sylttytehtaan masinoiman boikotin ansiosta on olemassa vaara, että Hua Hinin Suomalaisen täytyy tällä kertaa etsiä mainostajia esim. ruotsalaisista ja englantilaisista yrityksistä. Näin nämä boikottia ajavat tahot ovat nyt myötävaikuttamassa siihen, että Hua Hinin Suomalaisessa markkinoidaankin jatkossa ei-suomalaisten yrittäjien tuotteita ja palveluita.

Se on seurausta lyhytnäköisestä oman edun tavoittelusta.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: