+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Budjettia laativa alakomitea on alustavasti näyttänyt vihreää valoa puolikkaalle armeijan hävittäjähankintojen käsirahaa varten hakemasta summasta.

Tarkoittaako tämä nyt sitä, että kahden F-35 -hävittäjän asemasta ollaankin ostamassa vain yhtä kokonaista hävittäjää, vai jääkö kuninkaallisten ilmavoimien tehtäväksi aloittaa armoton tinkiminen ainakin käsirahan osuudesta kahta hävittäjää hankittaessa, jää nähtäväksi, jahka asioihin saadaan lopullinen selvyys.

Ilmeisesti Royal Thai Air Forcen, eli RTAF:n komentaja Napadej Dhupatemiya uskoo tinkimisen helpottuvan nyt, kun hävittäjähankinnoille on saatu periaatteellinen suostumus ja näin ollen amerikkalaisille voidaan kertoa hallituksen jo hyväksyneen hävittäjähankinnat ja että niiden lopullisena takuumiehenä on Thaimaan valtio.

Thaimaan ilmavoimien JAS Gripen -hävittäjien elinkaari on päättymässä ja ne sekä vanhentuvat F-16 hävittäjät pitää korvata uusilla.

Hän reagoi uutiseen rahoituksen puolittumisesta kiittämällä budjetin laatijoita ymmärryksestä ilmavoimien välttämättömien hankintojen kyseessä ollen.

– Elleivät amerikkalaiset hyväksy pienempää käsirahaa tilausta tehtäessä, tulemme palauttamaan tuon summan valtiolle, komentaja Napadej sanoi.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: