+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Saastesumu pakotti bangkokilaiset koulut useilla alueilla sulkemaan ovensa perjantaina 3.2.

Terveysministeriön ilmoituksen mukaan yli 370.000 ihmistä kautta maan on joutunut hoitoon hengitettyään ilmassa tiheänä leijuvia PM2.5 saastehiukkasia ilman tänä päivänä uutta tulemistaan tekeviä hengityssuojaimia. Yli 50 mikrogramman saastehiukkasmääriä kuutiometrissä ilmaa on mitattu eri alueilla kaikkiaan 43 provinssissa.

Korostettakoon vielä, että tuo 50 mikrogramman vaarallisuusraja on bangkokilaisten ikioma keksintö. Maailman terveysjärjestö WHO:n vaarallisuusraja on 12 mikrogrammaa kuutiometrissä ilmaa. Mikäli tätä käytettäisiin kriteerinä Thaimaassakin, olisivat luvut vielä paljon karmeampia kuin nyt.

Ilma on niin saastunutta, että jopa töihin tuleminenkin käy terveyden päälle, mutta minkäs teet? Pakko painaa.

Terveysministeriön kakkosmies Narong Aphikulvanich kertoi ministeriönsä perustaneen hätäkeskuksia hengitysongelmista kärsiville kaikkiaan 14 provinssiin. Näitä ovat Bangkok, Lamphun, Chiang Mai, Sukhothai, Nonthaburi, Pathum Thani, Ayutthaya, Saraburi, Ang Thong, Samut Sakhon ja Ratchaburi.

Thaimaan “suomalaisalueista” listalla ovat ainoastaan Bangkok ja Chiang Mai. Hua Hin (Prachuap Khiri Khan), Mae Phim (Rayong), Pattaya (Chonburi) ja Phuket puuttuvat onneksemme listalta. Ilmansaastekarttaa kun katsoo, niin saastealueet näyttävät sijoittuvan Bangkokin korkeudelle ja siitä pohjoiseen. Etelään päin mentäessä on paljon kirkkaampaa.

Tähän mennessä korkein saastehiukkaspitoisuus, 154 mikrogrammaa yhdessä kuutiometrissä ilmaa, on mitattu Thaimaan pohjoisosassa.

Kuljetustenkin täytyy pelata, mutta noille päästöille olisi pitänyt tehdä jotain jo aikoja sitten.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: