+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Käypä katsomassa sitä aluetta, jota ennen pidettiin Hua Hinin yöelämän keskuksena.

Joku suomalaiskirjailija on joskus kirjoittanut kirjan nimeltä Autiot kylät – tyhjät tuvat tai jotain sinne päin. Tämä tulee hakematta mieleen kävellessä Hua Hinin ennen niin vilkkaalla ravintola- ja baarialueella Hilton -hotellin takana. Kaikki on suljettu.

Pettymyksekseni huomaan saman koskevan aivan Hiltonia vastapäätä sijaitsevaa kaupungin parasta pihvipaikkaa, Prime Steakhousea. Täällä meillä on aina ollut tapana päättää Hua Hinin -viikkomme tuhdin pihvin ja hyvän viinin kera. Meillä tarkoitan Thaimaan Suomalaisen Pattayalta Hua Hiniin tulleen osaston ja Hua Hinissä meitä edustavan Hannan yhteistä illanviettoa.

Onneksemme saamme myöhemmin samana iltana kuulla Primen olevan edelleen toiminnassa. Se on ainoastaan muuttanut joksikin aikaa Black Mountainille koronaa pakoon.

Facebookissa Thaimaa -aiheistä blogiaan pitävä Richard Barrow kuvasi Hua Hinissä käydessään ennen niin vilkasta soi Bintabahtin baarikatua tällaisena. Hiljaista on.

– Hua Hinin ilta- ja yöelämä on nyttemmin keskittynyt soi 80 ja soi 94 väliselle alueelle, kertoo soi 94:llä sijaitsevaa Happy Pig -ravintolaa isännöivä Sipi Siljamäki.

– Ja se on hyvä juttu paitsi meille, niin myös muillekin tällä kadulla toimiville, hän jatkaa. Suomalaisomistuksessa olevia ravintoloita kadun varrelta löytyy laskutavasta riippuen kolme tai neljä.

Soi 80:lla toimivan Eurobaarin omistaja Jouni Wirkkala vahvistaa myöhemmin Sipin sanomiset, kun istumme jutustelemassa soi 94:ltä soi 88:n ja rautatien risteykseen johtavan kadun varrella jutustelemassa niitä näitä.

– Kyllä meidän kadulla on kaikki paikat auki. Käy vaikka itse katsomassa.

Sipi Siljamäki (vas.) ja Jouni Wirkkala tietävät, mistä Hua Hinin ilta- ja yöelämä nykyisin löytyy.

Hua Hiniä entuudestaan tuntemattomille kerrottakoon tässä vaiheessa, että soi 80 ei välttämättä ole pyhitetty pelkästään perheravintoloille. On mieluummin sellainen paikka, jonne sinkkumiehet suuntaavat kulkunsa.

Soi 88:lla sijaitseva Mr. Dan 88 on niinikään suomalaisomistuksessa ja sen tietokilpailut, jääkiekko-ottelut ja varmasti huominen joulupöytäkin vetävät paikan täyteen porukkaa aina, kun jotain tapahtuu. Mikäli et ole tullut Thaimaahan syömään suomalaista kotiruokaa, niin ravintolan ruokalistalta löytyy myös thaimaalaisen kokin valmistamia thai -ruokia.

Ja jos oikein kansainväliseksi vetää, niin viereisessä Alissa -nimisessä ravintolassa on aito ranskalainen keittiö ja ranskalaiset omistajat. Bonsoir!

Soi 88 on siitä ihmeellinen paikka, että sitä on todellisuudessa kaksikin kappaletta. Kun Petchasem Roadilta kääntyy soi 88:lle täytyy rautatiekiskojen jälkeen kääntyä oikealle pysyäkseen sillä oikealla soi 88:lla. Mikäli jatkaa suoraan on mitä ilmeisemmin edelleen soi 88:lla, kunnes loivan kaarteen ja sitä seuraavan pitkähkön suoran jälkeen huomaakin yllättäen tulleensa soi 94:lle.

Ne kaksi soi 88:a yhdistävällä kapealla kujalla herää iltapäivisin eloon ruokatori, jossa näyttää käyvän lähes yksinomaan paikallisia. Kertoneeko tuo jotain paikan hintatasosta?

Ainakin Luck ostaa meille hedelmiä aina Hua Hinissä ollessamme soi 88:t yhdistävältä kujalta löytyvältä ruokatorilta. Kuva: Vesa Mäkinen.

Monipuolisin kaikista on ehkä sittenkin soi 94. Siellä on menoa ja tarjontaa miltei jokaiseen makuun. Taksikyyti majapaikastamme soi 88:lla soi 94:lle kustantaa Bolt -taksilla 50 bahtin molemmin puolin eikä kävelymatkakaan kohtuuton ole. Askelmittarin mukaan noin 2.500 askelta valitusta reitistä riippuen.

Joten älä turhaan ajattele, ettei Hua Hinissä enää ole mitään vain siksi, että Hiltonin takana oleva ravintola- ja baarialue on hiljentynyt. Kaikki tarpeellinen miltei mihin lähtöön hyvänsä löytyy väliltä soi 80 – soi 94.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: