+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kummallista kyllä, ovat Hua Hinin seudun tekojärvialtaat ainoastaan 66 -prosenttisesti täysiä.

Hua Hinissä ei ole nähty samanlaista patoaltaiden ja tekojärvien tulvimista kuin muualla Thaimaassa, vaikka viime viikkoina on kieltämättä täälläkin vettä tullut. Esimerkiksi Phuketissa, Koratissa, Chao Phraya -joen yläjuoksulla jne. on koko ajan huolta siitä, mitä sitten tehdään, kun 99- tai 100 -prosenttisesti täynnä oleva vesiallas alkaa seuraavien sateiden myötä tulvia, mutta sitä huolta ei huahiniläisillä todellakaan ole.

Prachuap Khiri Khanin provinssissa Hua Hinin alueen vesihuollon tarpeisiin on kaikkiaan kahdeksan tekojärveä, joista löytyy vettä keskimäärin 2/3 niiden täydestä kapasiteetista ja läheisellä Pranburin tekojärvellä mitattiin samoja lukemia. Tämä kaikki todettiin provinssin pelastustoimen tiistaina 18.10. pidetyssä kokouksessa, jossa pohdittiin ennakoivia toimenpiteitä jatkuvista sateista aiheutuvien luonnonkatastrofien minimoimiseksi.

Yleensä monsuunikausi kestää lokakuusta joulukuun alkuun, mutta tänä vuonna tilanne on ollut aika poikkeuksellinen.

Suomessa on laajalti käytössä tällaisia liikennemerkkejä, joiden sisältöä voidaan muuttaa paikallisia oloja vastaaviksi vaikka tunnin välein, jos on tarvis.

Ennakoivien toimenpiteiden lisäksi pohdittiin myös sitä, kuinka tehokkaimmin vältytään henkilövahingoilta poikkeusoloissa. Tiedottamisen merkitys etenkin riskialueilla todettiin ehkä kaikkein tärkeimmäksi keinoksi varoittaa ihmisiä ennakkoon odotettavissa olevista luonnonmullistuksista ja näissä merkeissä aletaan nyt tehostaa paikallisviranomaisten tiedotustoimenpiteitä alueittain. Tällaisia ovat esim. väliaikaiset liikennemerkit ja eri paikkakunnilla toimivat näyttötaulut.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: