+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Tällä kertaa ei lähdettykään Hua Hiniin varsinaisesti työkeikalle, vaan vapaa-aikaa viettämään kahden kaverin kansssa, jotka eivät kaupungissa ole ennen käyneet. Mörkö ja Tarja kun pitivät meitä “ihan luotettavan oloisina paikallisoppaina”.

Sunnuntai 2.9. alkoi varhain ainakin lomalaisille, koska lipunmyynti laivaan alkaisi kahdeksalta ja halusimme ostaa liput varmoina siitä, että kelien puolesta se paatti ainakin pääsee lähtemään. Bali Hain satama-alueella Pattayan päässä oltiinkin jo klo 7.30, joten meille jäi hyvin aikaa katsoa, mitä kaikkea uutta sinne oli rakenneltu sitten viime näkemän.

Keli oli mitä mainioin, joten ostimme liput hintaan 1.250 bahtia/henkilö (n. 33 eur.) turistiluokassa ja laiva lähti Pattayalta vasta kello 13 eikä klo 10, kuten esitteessä oli mainittu. Johtui kuulemma vuorovesitilanteesta.

Itse laivamatka sujuikin sitten sangen leppoisasti ja kesti kaksi tuntia. Aluksessa oli hyvin lentokonemaiset istuimet, kaksi isoa videoruutua matkustamon edessä ja tarjoiluvaunu, josta sai ostaa pikkupurtavaa ja alkoholittomia juomia sangen kohtuullisiin hintoihin. Tarkempia tietoja laivayhteydestä Pattayan ja Hua Hinin välillä voi lukea syksyn ensimmäisistä Pattayan Suomalainen ja Hua Hinin Suomalainen -lehdistä.

Tällaista siellä katamaraanissa on. Mukavaa matkantekoa.

Takiabin satama Hua Hinissä yllätti meidät täysin. On nimittäin mieluummin sille katamaraanille suunniteltu parkkiruutu kuin mikään varsinainen satama. Kalastusaluksia näimme hieman kauempana takseja kohti könytessämme. Satamasta saa taksin vaivattomasti. Palvelu ja opastus on erinomaista. Taksi keskustaan maksoi 300 bahtia, mikä mielestämme ei neljältä hengeltä ollut ollenkaan paha hinta. Pari euroa per nuppi.

Majapaikaksi olimme valinneet työreissuilta tutun Mr. Dan’s 88 Guesthousen, koska se on mutkaton paikka, jossa on erittäin hyvä palvelu. 700 bahtia/yö aamiaisineen. Alle 20 euroa. Nimensä mukaisesti paikka sijaitsee Hua Hinin soi 88:lla. Lisätietoja paikasta saat helposti klikkaamalla tuossa oikealla olevaa Mr. Danin banneria.

Siellä paikan runsaat ruoka–annokset nautittuamme siirryimme huoneisiin purkamaan tavaroita, suihkuun jne, kunnes tuli aika vaimoväen lähteä iltamarkkinoille ja miesten siirtyä sen illan ainoaan oikeaan osoitteeseen, eli formulakatsomoon vahtaamaan Monzan GP:tä.

Vaimot osoittivat suurta viisautta ja kaukonäköisyyttä palaamalla markkinoilta vasta 11 kierrosta ennen maalia. Aikaisesta aamusta johtuen porukka oli lähetyksen päättyessä jo sen verran tattis, että vetäydyimme huoneisiin ja sovimme aamulla lähtevämme kohti uusia seikkailuja. Suunnitelmissa on vuokrata auto.

Matkalippujen “kansipuolella” on aina joku meriaiheinen kuva ja kääntöpuolella ne varsinaiset matkatiedot.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: