+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Tämä meidän pitkä viikonalkulomamme alkoi pikku hiljaa kääntyä loppuaan kohti, joten   oli aika tehdä vähän ostoksia ja käydä tutustumassa koko reissun pääkohteeseen.

Sen verran toki piti ensin töitäkin tehdä, että jätin pian tuon eilisen artikkelipäivityksen jälkeen Luckin ja lomalaiset majapaikkaamme nauttimaan pitkän kaavan mukaista aamiaistaan, hyppäsin mopotaksin kyytiin ja piipahdin tapaamaan All Around Asia -matkatoimiston Hannaa. Sitä vähän huvitti, kun kerroin olevani ensimmäistä kertaa Hua Hinissä “ihan vaan turistimatkalla”.

Sipin Happy Pig -ravintolassa nautitun varhaisen lounaan jälkeen hyppäsin Hannan retkueemme käyttöön hoitamaan kulkineeseen ja hain muun porukan soi 88:lta, jossa nuo olivatkin jo lähtökuopissa.

Hua Hinin keskustasta löytyy mitä mainioimpia ostospaikkoja ja markkina-alueita, mutta koska lopullinen määränpäämme oli Cha-Amin puolella, päätimme lähteä siihen suuntaan ja tehdä tarpeelliset ostoksemme matkan varrelta löytyvästä Outlet Mall -myymäläkeskittymästä. Siellä on tarjolla runsaasti merkkituotteita asusteista hajuvesien kautta sisustustarvikkeisiin ja alennushaitarit vaihtelevat aina 70 % saakka poistoerien kohdalla.

Kuningas Rama VI:n henkilökohtaiset asuintilat kesäpalatsin puutarhasta nähtynä.

Reilussa tunnissa saimmekin kaiken “tarpeellisen” kasaan ja matka kohti kuningas Rama VI:n kesäpalatsia saattoi alkaa. Oikeastaan Rama VI:lle kuuluu kunnia siitä, että Hua Hin tänä päivänä on sitä, mitä se on. Se oli juuri hän, joka aikoinaan ihastui paikkaan niin, että päätti sijoittaa oman “Kultarantansa” tänne. Myöhemmin hänen pojanpoikansa ja tämän nykyisen kuninkaan isä, Rama IX sitten rakennutti oman kesäpalatsinsa lähemmäksi nykyisen Hua Hinin keskustaa.

Alue on todella valtava ja ensimmäiseksi palatsialueelle tuleva kohtaa tuolla ylhäällä pikkukuvassa näkyvän ylä- ja alasalin, joissa aikoinaan järjestettiin vastaanottoja sekä erilaisia tilaisuuksia vieraille. Yläsali oli remontissa, joten sinne emme päässeet, mutta muuten alueella sai liikuskella aika vapaasti ja täysin omaan tahtiin kunhan pysyi merkittyjen reittien rajoissa.

Tässä yhteydessä lienee syytä mainita thaimaalaisten pitävän kuninkaallisiaan sen verran kovassa arvossa, että palatsialueella tupakointi, omien eväiden nauttiminen ja jopa liian kovaääninen keskustelu on kielletty. Sopimattomasti pukeutuneet kävijät ohjataan kohteliaasti paikkaan, jossa voi pukeutua järjestävän seuran tarjoamaan vaatetukseen.

Juhlasalien ja Rama VI:n asuintilojen jälkeen olivat vuorossa miehistön majoitustilat. Palvelusväen tilat olivat sitten vielä erikseen.

Pääpalatsin alueella vaellellessamme saimme myös sadetta puutarhaan, mikä teki retkestä erityisen miellyttävän, sillä sade raikasti ilmaa ja lisäsi puutarhojen väriloistoa entisestään. Todettuamme, ettei meillä syystä tai toisesta ollut pääsyä kuninkaallisesta kylpypaviljongista edes kuvausetäisyydelle, lähdimme katsomaan, miltä kuninkaallinen teehuone näyttää.

Matkan varrelle osui vielä alkuperäiseen vartiopaikkaansa asetettu merialuetta palatsin edustalla vartioivan sotilaan muistomerkki.

Teehuonetta lähestyessä totesimme iloksemme sen alla tänäkin päivänä olevan toimivan teehuoneen, jossa lähemmin tarkasteltuna oli tarjolla monipuolinen valikoima toinen toistaan eksoottisempia teelaatuja.

Tämä “vaatimaton teetupa” taisi sittenkin olla koko retken kohokohta.

Teet jäivät tällä kertaa juomatta, koska paikasta ei saanut kahvia ja kylmien juomienkin tarjonta rajoittui huoneenlämpöiseen veteen. Taisivat pysyä uskollisina Rama VI:n aikaiselle tyylille?

Palatsin aluetta kunnostetaan koko ajan enemmän ja enemmän turistien ihasteltavaksi ja aivan varmasti myös englanninkielisten opasteiden ja kylttien määrä alueella tulee ajan myötä lisääntymään. Tällä hetkellä niitä on ainoastaan kaikkein tärkeimmissä kohdissa, mutta onneksi meillä oli matkassa oma tulkki Luckin muodossa.

Pieteetillä kunnostettu paikka, joka oli ehdottomasti koko retkemme helmi. Älkää ainakaan tätä väliin jättäkö, mikäli Hua Hinin seudulla liikutte.

Suihkulähde on viimeinen näky palatsin puutarha-alueelta poistuttaessa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: