+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Tiesitkö, että peräti 90 % Hua Hinissä vuonna 2021 myydyistä kerrostaloasunnoista päätyi Bangkokissa asuville thaimaalaisostajille?

Tämä johtuu kiinteistönvälitysfirma Knight Frankin mukaan siitä, että bangkokilaiset näkevät Hua Hinin koronaturvallisena paikkana, jonne on hyvä tulla paitsi Bangkokin koronavirustartuntoja pakoon, niin myös ihan vaan viikonloppua viettämään. Niinpä Knight Frank ennustaakin Hua Hinin asuntomarkkinoille valoisaa tulevaisuutta.

Joutaa se kyllä paranemaankin. Vuoden 2021 aikana tuli Hua Hinin alueella myyntiin vain kaksi uutta asuntokohdetta. Huoneistoja, joissa on merinäköala, myytiin 2,5 miljoonan bahtin (n. 65.000 €) molemmin puolin lievästi sanottuna varovaisesta kysynnästä huolimatta.

Päivittäisten koronavirustartuntojen käännyttyä jälleen nousuun, on markkinoilla tällä hetkellä aika hiljaista. Myös rakennuttajat odottelevat tartuntalukujen kääntymistä laskuun ennen uusien projektien lanseeraamista.

Suomalaisille eniten lomakotitaloja Hua Hinin seudulla on rakennuttanut Jussi Annunen, joka nyttemmin on vähän hiljentänyt tahtiaan.

Tänään, 14.1.2022 on Cha-Amin, Hua Hinin ja Khao Taon alueella myynnissä semmoiset 7.500 asunto-osakehuoneistoa. Niistä noin puolet sijaitsee yli viisi vuotta vanhoissa rakennuksissa.

Alussa mainittujen bangkokilaisostajien lisäksi Hua Hinin asuntomarkkinoilla ostajista viisi prosenttia on thaimaalaisia, jotka tulevat muualta kuin Bangkokista ja se viimeinen 5 % on sitten ulkomaalaisostajia Skandinaviasta, Hollannista ja Ranskasta. Ulkomaalaisostajille leimallista on mieluummin talon kuin kerrostalohuoneiston ostaminen, koska he viettävät Hua Hinin seudulla pidempiä aikoja.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: