Kaksoisjohdossa viimeiseen kilpailupäivään lähteneet thaimaalaiset Natthakritta “Sim” Vongtaveelap ja Atthaya Thitikul joutuivat tunnustamaan yhdysvaltalaisen Lilia Vu‘n (pikkukuva) paremmakseen Pattayan Siam Country Clubilla pelatussa golfin ammattilaiskisassa.

Kolmena ensimmäisenä kilpailupäivänä kärjen tuntumassa vaaninut Vu pelasi finaalipäivän tuloksella 64 ja voitti neljän lyönnin johtoasemassa viimeiseen kisapäivään lähteneen Simin yhdellä lyönnillä kokonaistuloksin 266 ja 267. Toinen thaimaalainen, Atthaya Thitikul, oli kisan kolmas.

LPGA Tourin osakilpailun ensimmäistä kertaa voittanut Lilia Vu kuittasi viikonloppunsa kruunuksi palkintorahoja yhteensä 255.000 dollaria, eli noin 241.000 euroa. Toiseksi maailman parhaiden naisgolfarien joukossa sijoittunut Tourin ensikertalainen Sim kuittasi urakastaan mukavat 157.385 dollaria eli euroissa noin 148.500 euroa. Tämän lisäksi hän voitti puolelleen lukuisia faneja ennakkoluulottomien otteidensa ansiosta.

Todella upea suoritus Tourin ensikertalaiselta.

Kokemuksen puute näkyi Simin otteissa finaalipäivänä siten, että hän virheitä vältellessään pelasi finaalipäivänä koko viikonlopun huonoimman tuloksensa -1. Huimista finaalipäivien nousuistaan tunnettu espanjalainen Carlota Ciganda ei tänä vuonna saanut Siam Country Clubin Old Coursella peliään kulkemaan missään vaiheessa. Lopputuloksena Gigandalle erittäin vaatimaton 27. sija.

Muita pettyneitä tänä vuonna olivat ainakin Yhdysvaltojen Danielle Kang ja australialainen Minjee Lee. Suomen Monica Castrén oli 64. Kun mainitaan vielä, että ruotsalainen Maja Stark oli lopulta kisan neljäs 79.904 dollarin tienesteillä, niin eiköhän tämän vuoden Honda LPGA ole sillä taputeltu.