+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Golfin ammattilaisturnauksen osakilpailu Honda LPGA palaa Siam Country Clubin Old Courselle koronatauon jälkeen.

Tällä kertaa pelaamisen yhteydessä juhlitaan paitsi paluuta, myös eräänlaista juhlavuotta, sillä kyseessä on 15. kerta kun turnaus pelataan Pattayalla, vaikka vuodet ja pelikerrat eivät tällä kertaa ihan tasan menekään. Pelipäivät ovat 10.-13.3.2022 ja palkintorahoja maailman huippugolfareille on jaossa kaikkiaan 53 miljoonaa bahtia (n. 1,3 meur).

– Vaikka meidän onkin koronasyistä ollut pakko muuttaa osakilpailun perinteistä marssijärjestystä, on meillä edelleen vakaa usko paitsi Honda LPGA:n kilpailuna edustavan koko maailman naisgolfin aatelia, niin myös siihen, että kilpailu tarjoaa ammattilaisurasta haaveileville nuorille thaimaalaisille naispelaajille oivallisen näyttöpaikan, sillä vuosittain aina muutama amatööripelaaja saa tilaisuuden kilpailla ammattilaisten joukossa villillä kortilla, sanoo Honda Automobile Thailandin maajohtaja Noriyuki Takakura.

Sanovat ammattipiireissä, että pitkä drive tuo kyllä parhaat aplodit, mutta se on putti, joka tuo rahat.

– Eikä pidä unohtaa turnauksen arvoa Thaimaan matkailulle. Kaikkialle maailmaan televisioitava osakilpailu sekä Siam Country Clubin mahtavat puitteet ovat oivallinen PR -yhdistelmä Thaimaan golf -turismille, hän jatkoi.

Vuonna 2006 alkanut Honda LPGA on yksi suosituimmista naisten LPGA -osakilpailuista Aasiassa ja houkuttelee vuosittain Pattayalle alan huippunimiä, kuten Suzann Pettersen (voitti vuonna 2007), jolla on tilillään 22 LPGA -osakilpailuvoittoa ja pitkään maailman naisgolfia lajin ykkösenimenä hallinnut Lorena Ochoa (voitti 2009). Kaksi kertaa Pattayalla on voittoa päässyt juhlimaan Yani Tseng (2011 & 2012) ja löytyypä voittajien joukosta myös muuan Inbee Park (2013), jolla on tilillään koko LPGA -turnauksen voiton lisäksi olympialainen kultamitali.

Honda LPGA 2021 jouduttiin olosuhteiden pakosta pelaamaan ilman yleisöä viime maaliskuussa ja tuolloin voittajaksi selviytyi Thaimaan oma Ariya Jutanugarn, joka monena vuonna aiemmin on ollut kisan kärkikahinoissa mukana, mutta nyt osui kohdalle ensimmäinen Honda LPGA:n voitto. Samalla Ariyasta tuli ensimmäinen thaimaalainen Honda LPGA -voittaja.

Voittajan on helppo hymyillä.

 

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: