+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Uintikelit ovat vihdoin tulleet ja kesälomien alku näkyy Thaimaan Suomalaisen lukijamäärissä. Se on meillä jokakesäinen ilmiö, että juhannuksesta koulujen alkuun lukijamäärät putoavat reilusti vuoden ensimmäiseen kolmeen kuukauteen verrattuna. Satunnaisia piikkejä toki tulee kesälläkin. Näistä viimeisin esimerkki oli 1.7. julkaistu juttu Thaimaan uusista maahantulosäädöksistä.

Meille tämä juhannuksen jälkeinen aika tuo aikaa tehdä kaikki ne hommat pois, jotka talven mittaan on jätetty “myöhemmin tehtäviksi”. Nyt järjestellään kuva-arkistoa, huolletaan tietokoneita, valmistellaan tulevaa talvea jne. Etenkin nämä kuukauden ensimmäiset sunnuntait ovat meillä suorastaan kiireisiä, kun kaikki toimituksen tietokoneet pitää puhdistaa. Rickardin asentama puhdistusohjelma ajetaan läpi kolmesta Kouvolassa ja kahdesta Pattayalla sijaitsevasta koneesta joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai. Koneet ovat yhteydessä keskenään, jotta niillä voidaan tehdä samaa hommaa yhtäaikaisesti Pattayalla ja Kouvolassa milloin tilanne sitä vaatii ja siksi on ehdottoman tärkeää, että ne ovat vapaita virusten lisäksi myös tarpeettomista evästeistä jne. Sanomattakin on selvää, että meillä on joka koneessa nämä VPN:t, AdBlock Pro’t, Total AV:t ym. käytössä.

Se tekee mielenkiintoiseksi esim. Ilta-Sanomien lukemisen meidän työkoneilla, kun sivut ilmoittavat koko ajan, että jotain Instagram -kuvaa tai Twitter -videota ei voi näyttää AdBlockin tai jonkun muun koneessa olevan eston takia.

Mutta jätetään nämä murheet niille, keille se kuuluu ja nautitaan me muut Suomen kesästä.

Yksi varoituksen sana kuitenkin lopuksi. Kun tähyilette edullisia lentolippuja Thaimaahan kesälomienne aikana ja muutenkin, niin välttäkää eSky -nimistä lentolippujen ja matkavakuutusten tarjoajaa. Meillä kun on pitkin kevättä autettu ihmisiä noissa Thailand Passeihin liittyvissä asioissa, niin on huomattu että yksiselitteisesti KAIKKI matkalippuihin ja -vakuutuksiin liittyvät sekaannukset ja niistä johtuvat rahanmenetykset ovat olleet eSkyn aiheuttamia. Eikä niitä saa mistään kiinni sen jälkeen, kun rahat ovat menneet.

Ei anneta puolalaisten huijata meitä enää tämän enempää.

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: