+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Yli 65 -vuotiaiden on tunnetusti vaikeaa saada viisumiehtojen mukaista vakuutusta thaimaalaisista vakuutusyhtiöistä, joten hallitus muutti sääntöjä hieman.

Pitkäaikaisviisumi Non-immigrant O-A:n ehtoihin kuulunut thaimaalaisesta vakuutusyhtiöstä otettava vakuutus toi mukanaan omituisia tilanteita, koska jotkut vakuutusyhtiöt vaativat yli 65 -vuotiaita lääkärintarkastukseen ennen vakuutuksen myöntämistä ja toiset vakuutusyhtiöt eivät myönnä vaadittua vakuutusta lainkaan yli 70 -vuotiaille. Ja ilman vakuutusta ei Non-Immigrant O-A -viisumia tipu.

Lokakuussa toivomaansa turistiryntäystä odotteleva hallitus päätti viime tiistain 15.6. kokouksessaan tehdä asialle jotain ja Siam Rath -lehden julkaiseman uutisen mukaan uudet säädökset ovat seuraavat:

  1. Ensimmäistä kertaa viisumia hakevan on liitettävä hakemukseensa todistus vakuutuksesta, joka kattaa sairaanhoitokuluja koronaviruksen hoito mukaan lukien yhteensä 100.000 Yhdysvaltain dollarin tai kolmen miljoonan Thaimaan bahtin arvosta.
  2. Myös ulkomailla myönnetyt vakuutukset kelpaavat, kunhan ne on vahvistettu matkailijan kotimaan Ulkoministeriössä tai maan Thaimaassa sijaitsevassa suurlähetystössä.
  3. Mikäli vakuutusyhtiö kieltäytyy myöntämästä hakijalle vakuutusta, tulee viisuminhakijan liittää viisumihakemukseensa kopio vakuutusyhtiön epäävästä päätöksestä sekä esittää muunlainen vakuus vastaavasta rahamäärästä em. hoitokuluja varten.

Saman kokouksen tuloksena hallitus ohjeisti Thaimaan Immigrationia helpottamaan ja yksinkertaistamaan myös lyhytaikaisten viisumien haku- ja myöntämiskäytäntöjä. Yksinkertaistamiseen kuuluu myös selkeämpi tiedottaminen.

Thaimaan Suomalaiselle tulleesta lukijapalautteesta päätellen moni suomalainen huokaisee syvään helpotuksesta, mikäli tuo viimeinen ohje oikeasti joskus toteutuu. Immigrationin toimipisteet eri puolilla Thaimaata kun tapaavat tulkita niille annettuja ohjeita ja määräyksiä hyvinkin eri tavalla. Kaikkein helpointa olisi varmasti yhden ainoan lauseen, tai oikeammin lauseen osan poistaminen kaikista Immigrationin lomakkeista. Kaikissa niissä kun lukee ensin, mitä papereita/todistuksia mihinkin viisumiin tai muuhun lupaan tarvitaan ja sen jälkeen se kaiken sopan keittelyn alku ja juuri, eli viimeisen lauseen loppuosa, joka kuuluu seuraavasti: “…tai mitä muita selvityksiä paikallinen viranomainen tarvitsee”.

Ainakin Pattayalla sen on tulkittu tarkoittavan verhottua oikeutta lahjusten vaatimiseen.

Esiintyville taiteilijoille, urheilijoille ja kaiken maailman erityisryhmille on kehitelty vaikka millaisia viisumeja, mutta siinä tohinassa on unohdettu ne aivan tavalliset eläkeläiset, jotka nyt kaiketi ovat suurin pitkiä viisumeja hakeva ihmisryhmä.

2 comments

  1. Voi,voi tätä sähläämisen määrää,mitä taas tässä asiassa tulee olemaan.Ensimmäistä kertaa O-A viisumin hakijat joilta vaaditaan tuo vakuutus…Kyllä alkaa taas sohlaus IMMIGRATIONISSA tämän vakuutuksen kanssa,ja lahjushomma vaan kukoistaa yhteiskunnassa.Uusi poliisipäällikkö vaatii vakuutuksia ja saa niistä provikat suoraan itselleen,ja hänestä sitten tulee uusi miljonääri maahan.Näinhän se menee täällä Thaimaassa, tämä viisumitoiminta niin kuin kaikki muukin missä vähänkin raha haisee ja ulkomaalaiset ovat sen asian kanssa tekemisissä.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: