+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Etupäässä Bangkokin seudulta tulleet autoilijat alkoivat tehokkaasti täyttää Pattayan pysäköintiruutuja keskiviikkoillasta alkaen, kun neljän päivän viikonloppu alkoi.

Bangkokilainen ostovoima on taas saatu tänne muutamaksi päiväksi, joten ei valiteta ruuhkaa tai parkkipaikkojen puutetta, vaan ollaan iloisia siitä, että yritykset saavat asiakkaita. Tuoreessa muistissa on, miltä Pattayalla näytti vielä syksyllä 2021, kun ainakin joka toinen liiketila oli suljettu, vuokrattavana tai myynnissä. Kukapa meistä tahtoisi asua aavekaupungissa?

Torstaiaamuna sellaiset 200 autoa oli “jostain” ilmestynyt parkkiin Bali Hain laiturialueen pysäköintipaikoille, kun bangkokilaiset matkasivat Pattayan turismin uuteen ykköskohteeseen, joka tätä nykyä on Koh Larnin saari. Kaikki pattayalaiset eivät välttämättä aina ymmärrä, millainen helmi meillä siellä on.

Pattayan parhaat rannat löytyvät Koh Larnilta.

Pysäköintiavustajat laiturialueen läheisyydessä kertoivat pysäköinnin maksuttomuuden johtuvan siitä, että se on mitä yksinkertaisin keino saada Koh Larn vieläkin houkuttelevammaksi matkailijoiden silmissä ja hotellit täyteen Koh Larnilla. Samoista lähteistä kerrottiin tilanteen olevan Bali Hailla vielä täysin hallinnassa. Sopu sijaa antoi sielläkin, vaikka jo torstaina iltapäivällä oltiinkin tilanteessa, jossa myöhempään tulleiden oli etsittävä pysäköintitilaa jostain kauempaa.

Noilla kaupungin maksuttomille pysäköintipaikoille asettamilla pysäköintiavustajilla on toinenkin tehtävä vapaiden pysäköintipaikkojen osoittamisen lisäksi. He valvovat, ettei kukaan enää pääse myymään alueen pysäköintiruutuja “omaan piikkiinsä”. Hyvä veto kaupungintalolta.

Jomtien Beachin puolella liikenne puuroutui täysin viikonlopun viettäjien tullessa tonteille niin omilla autoillaan kuin niillä monivaloisilla, -värisillä ja -äänisillä turistibusseillakin. Jomtienin rantakadulla tehtyjen havaintojen perusteella yllättävän monelle riittää koko viikonlopun ajan tukikohdaksi se turistibussi. Suihkuun ja vessaan pääsee rantakadun toisella puolella ja yöt vietetään joko rannalla tai bussin mukavalla istuimella selkänoja ala-asentoon käännettynä.

Tavallinenkin viikonloppu riittää siihen, että näitä alkaa ilmestyä Jomtienin rantakadulle. Kuva: Wikimedia Commons.

Eikä niillä keleilläkään näytä isommin väliä olevan, sillä rantaviikonloppu Pattayalla miten tahansa toteutettuna on bangkokilaisille todellinen irtiotto arjesta. Pääasia, että on hauskaa. Sanook, sanook!

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: