+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

MaijaGizmon toimitusjohtaja Panisa Kamchana on tehnyt suoranaisen kaappauksen.

– Te suomalaiset olette joskus niin jumalattoman sokeita, aloittaa MaijaGizmon tj. khun Panisa Kamchana kertomuksensa siitä, kuinka Hämäläisen Harri päätyi meille töihin. Täällä on iso joukko suomalaisyrittäjiä, joilla ei ole mitään markkinointiin liittyvää materiaalia, ei mitään tietoa siitä, mistä sitä voisi hommata ja samaan aikaan paikkakunnan johtava ja ainoa suomalaismedia ostaa omat layout -palvelunsa ruotsalaiselta toimistolta. Onko tässä mitään järkeä?

Hetkonen, hetkonen, toppuuttelen. Kyllä kai se sama ruotsalaistoimisto on koko ajan ollut kaikkien käytettävissä?

– Kuule kun minä siellä Singhalla opin semmoisen asian, että jos nyt ruvettaisiin valmistautumaan ensi sesonkia varten, niin meillä ehkä olisi valmista ajoissa, Luck sanoo. Pattayalla toimiville suomalaisyrittäjille on leimallista sellainen asia, että ensi sesonkia varten aletaan valmistautua vasta sitten, kun ensimmäiset koneet on jo tulleet Bangkokiin. Vähän niin kuin jääkiekkovalmentaja, joka kauden jo alettua alkaisi miettiä millä joukkueellä me nyt pelataan ja mitä taktiikkaa tässä aletaan toteuttaa. Sanalla sanottuna aivan perseestä! Joka ainoa ihminen tietää, ettei niillä eväillä voi menestyä.

Valmistautuminen tulevaan kauteen

Kamchana kertoo, että vaikka Harri Hämäläisen palkkaaminen ei välttämättä vielä tuokaan MaijaGizmolle mitään, on kyseessä pitkän tähtäimen satsaus, jonka ansiosta kustannusosakeyhtiön asiakkaat saavat aivan uusia eväitä jo tulevaa kautta varten.

– Nyt on se aika, kun pitää tehdä uusia ruokalistoja, väsätä uusia käyntikortteja, esitteitä ja nettisivuja. Nyt ne pitää saada valmiiksi tulevaa kautta varten. Suurin piirtein Juhannuksen jälkeen alkaa olla jo myöhäistä. Tai sitten ne taas jää tekemättä ihan niin kuin viime vuonna, sitä edellisenä vuonna ja vielä sitäkin edellisenä vuonna. Meidän viime kausi meni tuloksellisesti hyvin ja nyt on aika meidän satsata asiakaspalveluun. Tämä on investointi tulevaisuutta varten ja kun suomalaisyrittäjät Pattayalla eivät tunnu tajuavan, että ensi sesonkia varten pitää investoida juuri nyt, niin ehkä MaijaGizmon sitten pitää näyttää esimerkkiä!

MaijaGizmon tomitusjohtaja ei ymmärrä suomalaisyrittäjien mentaliteettia.
MaijaGizmon tomitusjohtaja ei ymmärrä suomalaisyrittäjien mentaliteettia.

Ei pelkästään ostajia varten

Kamchana korostaa, ettei Hämäläinen ole talossa pelkästään mainosasiakkaita varten.

– Harri on Gizmon vanha kaveri Espanjan ajoilta, ja ne on yhdessä tehneet ainakin Tiempo del Sol- ja Suomalainen Espanjassa -lehtiä. Nyt kun meillä lopultakin on ihan oikea ammatti-ihminen talossa, niin on aika alkaa auttaa koko Thaimaassa yritystoimintaa harjoittavaa suomalaisyhteisöä. Se ei mitenkään ole meiltä pois, jos kaikilla suomalaisilla täällä on markkinointimateriaalit kunnossa. Käyttäköön missä käyttävät, mutta kun me nyt kumminkin olemme ainoa suomenkielinen media koko Thaimaassa, niin kyllähän se meillekin jotakin jossain vaiheessa poikii.

Toimitusjohtajamme khun Luck on aina ajatellut viime kädessä lehtiemme ja verkkosivujemme lukijoita, eikä tämä Hämäläisen Harrin värväyskään tee poikkeusta:

– Paitsi graafista suunnittelua ja nettisivuja, osaa Harri tehdä myös tietokoneiden huoltoa ja korjausta ja vaikka me viime kauden päätteeksi sen kirjakaupan suljimmekin, niin samaan paikkaan voi nyttemmin tuoda kotikoneita huoltoja ja tarkistuksia varten. Siellä me ollaan ensi talvenakin. Ja niitä mopojakin siellä on vuokralla edelleen.

Också på Svenska!

Ja jottei MaijaGizmon vuosi sitten aloittanut toimitusjohtaja jättäisi mitään sattuman varaan, on hän päättänyt aloittaa Pattayalla ilmestyvän ruotsinkielisen paikallislehden.

– No minä kun en niin hirveästi suomea puhu, niin minulle on aivan sama minkä kielisiä lehtiä meillä kustannetaan. Bangkokista löytyi aivan mielettömän hyvä tyyppi nimeltä Benny White, joka on tunnettua lehtisukua Ruotsissa ja aloittaa meidän ruotsinkielisen lehtemme päätoimittajana palkallisesti ensi lokakuussa, mutta käytännössä on aloittanut jo nyt.

MaijaGizmon tj. Panisa Kamchana veljenpoikansa kanssa valmistautumassa Pasi Marjamäen syntymäpäiville Mae Phimissä.
MaijaGizmon tj. Panisa Kamchana veljenpoikansa kanssa valmistautumassa Pasi Marjamäen syntymäpäiville Mae Phimissä.

– Eikä missään nimessä pidä käsittää minua väärin! Gizmo on edelleen se mies, joka tämän koko hoidon on perustanut, mutta tänä päivänä minä vastaan Thaimaan toiminnoista ja Gizmo tekee kustannuspäätöksiä, kehittää Englannnin hommia ja kirjoittelee niitä kirjojaan. Päivittäinen bisnes on minun näppieni alla.

Kaikki MaijaGizmon asioita yhtään tuntevat ovat sitä mieltä, että juuri näin on hyvä.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: