+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Soi 94:llä All Around Asia -toimistoaan vetävä Hanna Hämäläinen on paljon haltijana Hua Hinissä.

Turistit tuntevat Hannan Aurinkomatkojen pääoppaana ja Hua Hinin Suomalaiset puolestaan talojensa hoitamisesta huolehtivana henkilönä silloin, kun itse ovat lomakodeistaan poissa. Hua Hin/Cha-Am Suomalaiselle lehdelle Hanna puolestaan on henkilö, jota ilman lehti ei ilmestyisi.

All Around Asian toimistossa voi käydä jättämässä juttuvinkkejä, mennä kyselemään mainoshinnoista tai ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla missä tahansa Hua Hinin/Cha-Amin suomalaislehteä koskevassa asiassa. Pitkää päivää tekevä Hanna otti ilolla vastaan tiedon siitä, että ainakaan tänä talvena emme koronavirussyistä jakele painettuja lehtiä Hua Hinin/Cha-Amin alueella, vaan lehti ilmestyy sähköisessä muodossa.

Hanna on oikeasti kiireinen ihminen. Lyhyt juttutuokiomme keskeytyi kolmesti puhelimen soidessa.

– Päivät ovat kieltämättä aika pitkiä, mutta työ maittaa nyt, kun sitä taas on. Viime talvi tuntui todella pitkältä, kun töitä ja niiden mukana kertyviä tuloja ei tahtonut löytyä oikein mistään, mutta työlupasyistä oli pakko ylläpitää tiettyä kulurakennetta, Hanna kertoo.

Thaimaassa yksi ulkomaalaisen työlupa vaatii pääsääntöisesti sen, että firma yhtä ulkomaalaista kohti työllistää neljä thaimaalaista ja maksaa heistä sosiaaliturvamaksut. Vastoin aina silloin tällöin vastaan tulevia (epä)luuloja Thaimaassa on toimiva sosiaaliturvajärjestelmä, joka takaa asiaan kuuluvat korvaukset sairastapauksissa tai työttömyyden iskiessä.

– Ei tullut turisteja, ei ilmestynyt lehteä, ei järjestetty päivä- tai veneretkiä, joihin olisi voinut myydä lippuja eikä mitään muutakaan. Onneksi sentään oli kiinteistöjen hoitoon liittyviä töitä, kun myöskään asuntojen omistajat eivät viime talvena tänne tulleet. Se piti meidät sentään joten kuten pinnalla, Hanna jatkaa.

All Around Asian väki vietti vuoden 2020 joulua näinkin riehakkaissa merkeissä.

Nyt alkaa entisenlainen tohina taas olla päällä, mutta yksi huolenaihe aina yhtä pirteällä naisella kuitenkin on.

– Jos ne lätkäisevät sen karanteenin taas takaisin tuon Omicron -variantin pelossa, niin se ei ole kenellekään hyvä asia, hän huokaa.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: