+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Laillisia kannabistuotteita on Hua Hinin seudulla myytävänä ainakin Market Villagessa.

Heti kättelyssä on syytä todeta, että älä missään nimessä edes yritä viedä mitään ostamistasi tuotteista “matkamuistoina” Suomeen. Eivät tullissa välttämättä oikein ymmärrä…

Mutta yhtä kaikki, pranburilaisella 789 Thongthai Herb -nimisellä firmalla on pop up -myymälä Market Villagessa, jossa myydään erittäin suuren suosion saavuttaneita kannabistuotteita kuten kannabishunajaa, -voidetta, -mokkapaloja ja -siemeniä ihmisille, jotka haluvat perustaa oman kannabisviljelmänsä. HUOM! Thaimaan laki sallii korkeintaan kuuden kasvin kokoisen kotiviljelmän.

– Ostajien tulee olla vähintään 20 vuotta täyttäneitä ja rekisteröityä Plook Ganja -nimiseen älypuhelinsovellukseen, kertoo myymälän vastaava hoitaja Thien Seng Methanopakhun.

Kauppa se on joka kannattaa… Tämmöistä on laillistettu kannabiskauppa Market Villagessa.

Mies kertoo etenkin ulkomaalaisten ottaneen myymälän ja sen tuotevalikoiman innostuneesti vastaan heti avaamispäivästä alkaen.

Kannabisviljelyksiltään Pranburissa tavoitettu rouva Saengduean Songrob on 789 Thongthai Herbin vtj. Hänen mukaansa Thaimaan kannabisala on ollut huimassa kasvussa sen jälkeen, kun marijuana poistettiin kategoria viiden huumausaineiden listalta.

– Meillä on tällä hetkellä 300 kannabiskasvia viljeltynä, mutta olemme jo tilanneet siemenet kahden rain suuruista (3.200 m2) kannabisviljelmää varten. Sinne mahtuu yli 1.000 kasvia, hän kertoo.

Vaikka laillista onkin, niin ei sitä kannabista sentään niin vaan viljellä. Siemenet toimittaa valtion myöntämillä luvilla toimiva yritys ja myös Thongthai Herb tarvitsee oman toimilupansa. Rouva Saengduean kehoittaakin ihmisiä asioimaan ainoastaan luvanhaltijayritysten kanssa välttääkseen hankaluuksia.

Saengduean on tyytyväinen siihen, että kannabiskauppa on hallituksen kontrollissa.

Hän kertoo kontrollin alalla olevan tarkkaa, mutta toivoisi tulevaisuudessa vielä entistäkin selkeämpiä määräyksiä ja toiminnan säätelyä. Se takaa hänen mukaansa parempilaatuisen tuotannon.

– Hallituksen ja paikallisviranomaisten olisi hyvä järjestää kannabiksen viljelijöille suunnattuja kursseja sadonkorjuuta, säilytystä ja jakelua ajatellen sekä koulutusta myös niille, jotka harkitsevat alalle ryhtymistä, hän sanoo.

– Myös kuluttajille tieto kannabistuotteiden käyttömahdollisuuksista olisi varmasti hyväksi, hän ehdottaa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: