+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Elintarvikkeiden jatkuva hinnannousu on puhuttanut kansaa jo pitkään.

Thaimaan Sisäministeriö on yhdessä Kauppaministeriön ja Big C-, Makro– ja Lotus’s (ent. TescoLotus) -ketjujen kanssa sopinut kananlihan hintojen jäädyttämisestä. Sitä ennen oli ministeriö sopinut tuottajajärjestöjen ja suurimpien kanankasvattajien kanssa kananlihan hintojen pitämisestä nykyisellä tasollaan.

Kaikki sopijapuolet lupasivat osaltaan taata kananlihan hinnan pysyvän samalla tasolla ja kananlihan riittävän noissa kolmessa suuressa vähittäiskauppaketjussa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikkien muidenkin on myytävä kanaa samoilla hinnoilla, mikäli mielivät saada sitä kaupaksi.

Tiistaina 18.1. vähittäiskaupan kolme suurta myivät kananlihaa seuraavin hinnoin:

  • kananlihaa hintaan 60-65 bahtia kilolta
  • kanankoipia 65-70 b/kg (n. 1,70-1,85 €)
  • kananrintaa 70-75 b/kg
Kolme vähittäiskaupan jättiläistä ja tuottajajärjestöt yhdessä hallituksen kanssa aloittavat konkreettiset toimet elintarvikkeiden hinnannousua vastaan.

Tämän lisäksi Thaimaan vähittäiskaupan sääntöjen noudattamista tutkiva Internal Trade Department on perustanut palvelunumeron 1569. Numeroon voi soittaa kaikkialta maasta, mikäli havaitsee mielestään liian kovia hintapyyntöjä elintarvikkeista tai kuluttajatuotteista. Kiskontatapauksista saattaa saada jopa 140.000 bahtia (n. 3.680 €) bahtia sakkoja ja/tai enintään seitsemän vuotta vankeutta.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: