+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Phuketin merialueita tutkivan Marine Biological Centerin (PMBC) tohtori Kongkiat Kittiwattanawong vahvistaa epäilyt siitä, että Kamala Beachillä pikkupojalle puremajäljet aiheuttanut eläin oli hai eikä barracuda, kuten alkuun luultiin.

– Kyseessä saattoi olla jompikumpi Kamala Beachin aluevesillä tavatuista hailajeista ja ainakin vedenalaisia valokuvia harrastuksekseen ottavan hai -asiantuntija David Martinin mukaan kyseessä oli hyökkäyksen väkivaltaisuuden perusteella härkähai, tohtori Kongkiat kertoi.

– Varmaa tietoahan meillä kummallakaan ei asiasta ole, mutta sen voin sanoa varmuudella, että hai sitä poikaa vastaan on hyökännyt, jatkoi itsekin Phuketin merialueita ja sen eläimistöä jo vuosikymmenten ajan tutkinut tohtori.

Kuvassa Koh Samuin vesillä kuvattu valashai.

– Tapahtumapaikkakin oli sellainen, jossa haiden tiedetään olevan aktiivisia. Hyökkäys johtui todennäköisesti pojan liikkeistä sameassa vedessä. Hai luuli poikaa ravinnokseen, mutta havaitsi jo ensi puraisulla, ettei kyse ollutkaan sen ravinnosta ja niinpä hyökkäys jäi yhteen kertaan, tohtori selvitti.

– Tällaiset tapaukset ovat erittäin, erittäin harvinaisia, hän lopetti kertomuksensa.

Tiedotustilaisuus järjestettiin samassa yhteydessä, kun Phuketin varakuvernööri Pichet Panapong, haitutkija David Martin ja hain hyökkäyksessä loukkaantunut poika, Naphat Chaiyarak Khrystenko, jonka isä on ukrainalainen ja äiti thaimaalainen, tapasivat toisensa onnettomuuden jälkeen. Perhe asuu pysyvästi Phuketin saarella.

Alla National Geographicin kuvaa Big Bull -nimellä tunnetun maailman suurimman härkähain etsinnöistä.

Mistään pikku naarmusta ei Naphatin tapauksessa ollut kysymys, sillä hain pureman paikkaamiseen tarvittiin 30 tikkiä. Hai puri poikaa noin 100 metrin päässä rantaviivasta, missä vesi edelleen oli vain metrin syvyistä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: