+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Ilpo Luoma-aho, teksti ja kuvat

Phim voitti Malediivit

Roosa ja Riku menivät naimisiin viime vuoden elokuussa. Häämatka on tietenkin tärkeä silloin, kun juhlitaan yhtä suurta askelta elämässä. Lämpö, aurinko, turkoosit vedet ja ainutkertaiset kokemukset nousivat kriteereiksi, kun nuori aviopari listasi matkatoimistossa haaveitaan. Ei liene varsinainen yllätys, että Malediivit nousi ykkösvaihtoehdoksi.

– Porukoilla (nuorten käyttämä sana uusioperheestä, toimittajan selvennys) on talo Mae Phimissä. Monta kertaa he tarjosivat tätä häämatkan kohteeksi, mutta kuitenkin mietimme, että miten joku pikkuinen kalastajakylä voi olla parempi kuin maailmankuulut kohteet, Roosa ja Riku muistelevat.

Maisemat kuin mistä tahansa maailmankuulusta lomakohteesta.

Roosaa pyydettiin englannin kielen kääntöavuksi Mae Phimin kotisivuille, joissa esiteltiin paikkaa tarkemmin. Näiden kuvausten myötä heräsi ajatus – josko sittenkin?

– Yhden WhatsApp-viestin jälkeen saimme kuulla, että meillä on hieno oma talo varattuna kaikkine lisukkeineen. Samassa yhteydessä kuulimme läheisestä Koh Sametin saaresta. Päivä tämän jälkeen meillä oli lennot ja kaksi yötä varattuna oikeaan Honeymoon -hotelliin. Rahaa kului vain kolmasosa esimerkiksi Malediiveihin verrattuna, pariskunta kiittelee päätöstään.

– Koh Sametilla vietetyt kaksi päivää olivat ikimuistoisia ja täyttivät kaikki kriteerimme, viiden tähden loma keskellä aitoa Thaimaata.

Häämatkalaisia on ilmeisesti odotettu.

Roosa ja Riku summaavat, että ehkäpä pelkkä loikoilu paratiisisaarella voisi olla vain osa lomaa. Pariskunta halusi kokea paikallista elämänmenoa ja sitähän löytyy pikkuruisesta kalastajakylästämme.

– Sivuvaunumopolla ajaminen, hieronnat, hemmotteluhoidot, ruoka suoraan merestä, tuoreet hedelmät, markkinat, ihmisten ystävällisyys…

Häämatkalaisten loman viimeinen päivä huipentui, kun he saattoivat tulilyhdyt ilmaan kohti Siaminlahden uskomattoman kaunista tähtitaivasta.

Toiveet ja unelmat kohti Mae Phimin öistä tähtitaivasta.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: