+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Hua Hin on kieltämättä tunnettu golfistaan, mutta on täällä paljon muutakin tekemistä.

Kala-apaja sijaitsee nimensä mukaisesti vehreässä laaksossa vaikka onkin miltei keskellä kaupunkia eli soi 112:n varrella. Senkun ajelet soi 112:a ylös ja joko tähyilet paikkaan johtavia opasteita, joissa saattaa lukea myös Hua Hin Fishing Lodge tai merkitset Hua Hin Safari Parkin älypuhelimesi GPS -hakuun, niin löydät helposti perille. Greenfield Valley Fishing Resort on aivan Safari Parkin naapurissa.

Perillä löydät kodikkaita järvenrantamökkejä, joista on upeat näköalat järvelle ja vuorille. Mökkimajoitus maksaa vain 1.500 bahtia (n. 40 €)/vrk ja hinta sisältää todella maistuvan aamiaisen. Paikalta saa muutenkin aivan mielettömän hyvää ruokaa, tiesi Hanna kertoa.

Mutta aasiaan: kalastaminen maksaa 500-4.400 bahtia riippuen siitä millä järvellä haluat kalastella ja kuinka montaa vapaa tahdot käyttää.

Kalastaminen järvillä on mahdollista aamukahdeksasta iltakuuteen, mutta paikan ravintolan aukioloajat tuottivat vähän ihmettelyn aihetta. Pitkän kalapäivän jälkeen kun on tunnetusti nälkä, niin kiirettä joutuu pitämään ehtiäkseen ajoissa ravintolaan, jonka keittiö ottaa viimeiset tilaukset vastaan klo 19. Säästävät ilmeisesti rahaa koittaen pärjätä yhdellä työvuorolla. Ravintola avataan klo 8 aamulla.

Ravintolan nimi on Greenfield Terrace ja Hannan lisäksi moni muukin on sanonut sen ruokien olevan vierailemisen arvoisia vaikkei kalastamisesta juurikaan perustaisi. Tarjolla on sekä Thai- että länsimaista ruokaa kohtuuhinnoin.

Sitten juostaan järveen: yksi järvistä alueella on pyhitetty karppien kalastamiseen. Toinen on ahvenanmaata eli ahventen valtakuntaa ja kolmas on todellinen kalaelämys. Siellä majailevat lähinnä Amazon -joelta tutut arapaimat.

Paikan aktiviteetit eivät rajoitu pelkkään kalastamiseen. Tekemistä riittää kaiken ikäisille.

Arapaimat voivat kasvaa yli satakiloisiksi ja reilusti kahden metrin mittaisiksi. Varaa vähän paksumpaa siimaa. 0,3 tai edes 0,35 ei taida ihan riittää?

Oikeasti. Mikäli olet kalamiehiä, niin tule tänne, jää asumaan ja unohda kaikki turha ja maallinen. Kalastele kaukana maailman huolista ja murheista luonnon helmassa tuulta ja lintuja kuunnellen ja herää siihen, kun siima yht’äkkiä kiristyy.

Päivän kun olet jahdannut sitä isoa arapaimaa ja saanut sen sijaan vaikka toisen Amazon -joessa enemmän tavatun punapyrstöisen kissakalan, tulee aika lähteä sitä grillaamaan. Thaimaan pimenevässä illassa, luonnon keskellä, järven rannalla ja grillin äärellä. Myy se kesämökkisi Ähtäristä tai Tuupovaarasta vielä, kun joku sen haluaa ostaa.

Auringonlasku, iltanuotio ja leiri.

Paikan nettisivut löytyvät osoitteesta http://fishinghuahin.com ja täytyy tässä vaiheessa sanoa, että ne ovat teknisesti yllättävän kömpelöt. Eivät tee oikeutta paikalle. Ravintolan Facebook -sivut ovat osoitteessa https://www.facebook.com/greenfieldterrace

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: