+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Grab Thailand on koko olemassaolonsa ajan tehnyt tappiota.

Tappioiden syy on selkeä: tuloksen sijaan yhtiö on tähän saakka hakenut pelkästään kasvua. Nyt on toinen ääni kellossa.

Grab Thailandin emoyhtiö Grab Holdings Inc. on ilmoittanut odottavansa Grab Thailandilta vähintäänkin nollatulosta vuonna 2023. Tähän päästään toimintoja tehostamalla ja palvelua parantamalla.

Grab Thailandin maajohtaja Worachat Luxkanalode kertoi torstaisessa lehdistötilaisuudessa 9.3, että laajeneminen ei enää vuonna 2023 ole yhtiön päätavoite, vaan nyt keskitytään yhtiön ydinliiketoimintaan, mikä on kuljetuspalveluiden tuottaminen.

Liiketoiminnan kovassa ytimessä.

– Toissijaisena tuloksentekijänä toimii GrabAds, Worachat kertoi, joka tuottaa mainosvideoita Grab -sovellukseen. Tutkimuksen mukaan 80 % Grab -sovelluksen käyttäjistä katsoo videot loppuun saakka.

Worachatin mukaan Grab -sovelluksen käyttö on jo noussut hiukan yli pandemiaa edeltäneen ajan tason ja kasvu turistikauden 2021-2022 tasolta on ollut 152 %. Suurinta kasvu on ollut elintarvikkeiden jakelupuolella.

– Grab -sovelluksen käyttö Bangkokin ulkopuolella on kolminkertaistunut viime vuoden aikana. Näin ollen tulemme jatkossa keskittämään palveluitamme entistä enemmän suurten provinssien pääkaupunkien ulkopuolisille alueille, Worachat sanoi.

Ei tästä miehestä ainakaan päälle päin näy, että se on tulos tai ulos.

Grabin kuljetuspalveluita on tällä hetkellä tarjolla 68 provinssissa. Bangkokin jälkeen niitä käytetään eniten Chiang Maissa, Phuketissa, Chonburissa, Khon Kaenissa ja Nakhon Ratchasimassa. Thaimaassa on edelleen alueita, joilla Grab ei ole kovinkaan vahva toimija. Tällainen on esimerkiksi Pattaya, jossa Bolt on markkinajohtaja.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: