+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Firefly on yli kahden vuoden tauon jälkeen palannut Phuketin ja Penangin (pikkukuva) väliselle reitille.

Ensimmäinen vuoro Penangista Phuketiin, FY3600, laskeutui perjantaina 26.8. Phuketin lentokentälle klo 14.20 mukanaan 134 matkustajaa.

Firefly Airlines, joka on osa Malaysia Aviation Groupia, vahvisti lentävänsä välin neljä kertaa viikossa. Malaysia Aviation Groupin tunnetuin lentoyhtiö on Malaysia Airlines, mutta sen ja Fireflyn lisäksi ryhmään kuuluu vielä kolme muutakin yhtiötä. Muslimimaailma tuntee Malesiassa, Indonesiassa ja Saudi-Arabiassa operoivan Amalin ja Maskargo puolestaan on nimensä mukaisesti erikoistunut rahdin kuljettamiseen.

Georgetownin Chulia Streetin pikkupuodeista on himoshoppailijan hyvä aloittaa ennen Komtaria tai muslimimarkettia.

Jotain väliaikaisjärjestelyjä tuolla perjantain vuorolla ilmeisesti oli tehty, sillä Firefly on erikoistunut turbopropellikoneilla tehtäviin lyhyehköihin lentoihin Thaimaan, Malesian, Indonesian ja Singaporen välillä, mutta perjantaina Phuketiin laskeutui aika monta vuotta maailmaa nähnyt perushuollettu ja tuoreessa maalissa oleva Boeing 737-800 -suihkukone. Niitä pandemian aikaisen lentokaluston vajaan käyttökapasiteetin peruja varmaan?

– Maailmanlaajuiset lentomatkailun rajoitukset korona-aikana vei meiltäkin monta reittiä, kun ei kertakaikkiaan ollut matkustajia ASEANin alueella, kommentoi Fireflyn CEO Philip See mediaväen uteluja.

– Nyt, kun säädökset ja matkailu ovat taas vapautuneet, ovat asiakkaammekin valmiita matkustamaan jälleen. Uuden Boeing 737-800 koneemme asettaminen Phuketin ja Penangin väliselle reitille tuo Phuketiin enemmän matkailijoita kuin ennen, johtaja jatkoi.

Norwegianin tilaamista Boeing 737-800 -koneista viimeinen laskeutui Osloon helmikuussa 2018.

Kehtasi äijä sanoa konetta uudeksi, vaikka ensimmäiset 737:t tulivat liikenteeseen jo 1984 ja Boeing lopetti 737-800 -tyypin valmistamisen kokonaan vuonna 2019. Ehkä johtaja tarkoitti uutta konetyyppiä tällä reitillä?

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: