+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Todella vaihtoehtoista majoitusta erittäin edulliseen hintaan tarjoava Finlandia Resort Salak Phetin soi viitosella on sinulle, joka haluat olla rauhassa, mutta kuitenkin palvelujen lähellä.

Juuri tällä hetkellä aurinko on noussut noin tunti sitten, kissa pyörii jaloissani laiturilla, jonne päädyin suoraan huoneestani, joka sekin sijaitsee samaisella laiturilla. Lattialautojen raoista näkyy kevyesti aaltoileva merivesi ja aamun äänimaailmaan kuuluu mopoaan käynnistelevä isä, joka on lähdössä viemään lapsiaan kouluun. Koulumatkan ensimmäiset 30 metriä kulkevat laituria pitkin.

Talon neljästä majoitushuoneesta kaksi on ilmastoitua ja kaksi ei. Itselleni riittää yli 17 Thaimaassa vietetyn vuoden jälkeen pelkkä tuuletin, sillä huone on ns. merijäähdytteinen. Hyvin tuli nukuttua.

Finlandian asiakkaat ovat hyvin samanhenkisiä kuin paikkakin. Aina vakka kantensa löytää.

– Juotko kahvia, kysyy laiturin yhteiskäytössä olevalle alueelle kuin tyhjästä ilmestynyt Harrin vaimo, jota kaikki täällä kutsuvat Mummoksi.

Kahvi maksaa talossa 20 bahtia. Nescafén 3 in 1. Eipä ainakaan hinnan kiroissa ole. Tilasin sitten toisenkin kupin.

Paikan muista palveluista sen verran, että niitä ei oikeastaan ole, mutta kaikki järjestyy. Taksia ei tänne ikiaikaiseen merirosvokylään saa, mutta parin sadan metrin päässä ravintolaansa pitävä ruotsalaismies lupautui meille kuskiksi, kun lupasimme maksaa kyydeistä käyvän hinnan.

Tänäänkään ei sitten ole wi-fiä.

Wi-fiä ei talossa tänään (eikä huomennakaan) ole, mutta puhelimen kautta sellainenkin yhteys järjestyi. Kylpyhuoneita on neljän majoitushuoneen kesken käytössä kaksi.

Saunakin täällä näkyy olevan. Täytyypä jossain vaiheessa kysyä, toimiiko se. Uimaan pääsee laiturin päästä. Ainakin nousuveden aikaan.

Salak Phetin historiasta sen verran, että tämä kuuluu olevan vanha merirosvokylä. Kertomus on helppo uskoa, kun tietää ne salakavalat matalikot, jotka kylän edustalla vaanivat tietämätöntä merenkulkijaa. Eilen tuli katseltua ihaillen siinä iltakuuden maissa mereltä palaavia kalastusaluksia, jotka Salak Phetiin tullessaan tekivät aivan samanlaista ässää lahdenpohjukassa sijaitsevia laitureita ennen.

Naapurilaituri tai Salak Phetin soi 3.

Kylän sijainti saaren itäpuolella on sikäli helppo maanteitse, että ajetaan vaan niin pitkälle kuin tietä lauttasatamasta saaren itäpuolta pitkin riittää. Kun tie ja usko loppuvat täytyy mennä vielä sillan yli ja ajaa muutama kymmenen metriä, niin tullaan Finlandia Resortiin.

Laituri herää eloon aamukahdeksalta, kun sen päässä jotain remppaavat miehet tulevat työvälineineen paikalle.  Samassa hötäkässä tulee takaisin myös se lapsensa kouluun mopollaan vienyt isä. Taitaa asua vähän lähempänä laiturin päätä. Ensimmäiset vasaranlyönnit raikuvat ilmoille.

– Työn ääniä, paheksuu aamukahville tullut hotellivieras.

Harri, tai Huti kaverien kesken, on Mummon mies ja paikan rento isäntä.

Turisteja kalastamaan vievä paatti käynnistyy naapurilaiturilla. Kohta on meidänkin aika lähteä katsastamaan, mitä saaren länsipuolelta löytyy.

Koh Chang on liikenteellisesti sikäli omituinen saari, että sen ympäri ei mene tietä, vaan saarella kulkeva päätie on hevosenkengän muotoinen. Niinpä saaren itäpäästä Salak Phetistä saaren länsipäähän Bang Baoon kertyy matkaa tietä myöten noin 70 km. Mikäli Salak Phetin ja Bang Baon välillä kulkisi tie, olisi matkaa ainoastaan noin 10 km.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: