+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Alla oleva teksti on julkaistu Pattayan Suomalaisessa joskus 10 vuotta sitten. Se kertoo hyvin siitä, kuinka paljon Pattaya on rauhoittunut muutamassa vuodessa. Koronavirusko sen sai aikaan?

… et todistajien läsnäolosta huolimatta ole joutunut maksamaan ravintolalaskuasi kahteen kertaan.

… et kulmakaupassa tai -kapakassa ole maksanut tonnilla ja saanut viisisatasesta takaisin.

… et ole raahannut miestä kämpillesi luultuasi ensin häntä naiseksi yön hämärinä tunteina.

… et ole ostanut apteekista sellaisia lääkkeitä, joita Suomessa myydään ainoastaan reseptillä.

… et ole maistanut thaimaalaisten suosimia perinnejuomia nimeltä Lao Kao ja Siam Sato.

… viisumiasioissasi ei ainakin yhden kerran ole ollut jotain hämärää, mikä aiheuttaa sinulle lisäkustannuksia vaikka virhe alun perin onkin thaimaalaisen viranomaisen tekemä.

… Thaimaassa asuva suomalainen ei ole kertonut sinulle täytenä totuutena jostain asiasta silkkaa palturia ja uskonut tarinaansa itsekin.

… äskettäin jättämäsi täkäläinen tyttöystävä ei ole ensin päivittäin vähintään 38 kertaa puhelimessa rukoillut sinua palaamaan luokseen ja kertonut sen jälkeen kaikille ystävilleen, kuinka pihi kusipää ja kelvoton mies sinä olet.

… et ole ensimmäisenä iltanasi Pattayalla ”pokannut” ensimmäistä sinua kohtaan jossain baarissa mielenkiintoa osoittanutta naisihmistä ja seuraavina päivinä selitellyt silmät ymmyrkäisinä kaikille, jotka suinkin jaksavat kuunnella, että ”tämä nyt ei ainakaan ole sellainen tyttö”.

… et ole syönyt friteerattua heinäsirkkaa, torakkaa tai sontiaista ja väittänyt pokkana isaanilaiselle tyttöystävällesi sen olevan herkullista.

… et ole ainakin kerran käynyt hänen kotikylillään jossain koillisessa ja huomaamattasi tullut kustantaneeksi koko kylälle pari – kolmipäiväiset syömingit ja juomingit, koska on ”sinun” tulojuhlasi.

… et ole anonut sydämesi valitulle viisumia Suomeen tai johonkin toiseen Euroopan maahan vain kuullaksesi prosessin aikana hänen jo olevan thaimaalaisen kanssa naimisissa tai että moni muu on tehnyt saman ennen sinua, vaikka hän aikoinaan sanoikin sinun olleen hänen ensimmäinen ulkomaalainen miesystävänsä.

… et vähintään vuoden ajan ole lähettänyt täkäläiselle tyttöystävällesi 500 euroa kuukaudessa havaitaksesi, että kun yllättäen palaat Pattayalle, avaa yhdessä vuokraamanne asunnon oven joku täysin vieras mies.

… et vielä ole huomannut lompakkosi olevan yhteistä omaisuutta sen edellisenä iltana baarissa tapaamasi yön kuningattaren kanssa.

… et lomasi aikana yhden ainoan kerran luottokortilla maksettuasi huomaa jälkeenpäin luottokorttilaskuja selvitellessäsi, että olet tietämättäsi käynyt myös Kiinassa, Intiassa ja Japanissa.

… sinulle ei ainakin yhden kerran ole lomasi aikana huudettu Hello sexy man kauniilla baritoniäänellä.

… kukaan täällä asuva ulkomaalainen ei ole vielä tarjonnut sinulle osuutta ”koko ajan kasvavasta menestysfirmastaan”.

… et koskaan ole saanut osaksesi sääliviä katseita ja tietäväisiä hymyjä esittäydyttyäsi hyvätuloiseksi toimitusjohtajaksi jossain täkäläisistä suomikuppiloista.

… et vielä kymmenenkään täällä vietetyn loman jälkeen ole oppinut, ettei Pattayalla ole mitään tekemistä sen todellisen Thaimaan tai thaimaalaisten ihmisten kanssa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: