+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Little Spainin aamiaistapakset ovat kokeilemisen arvoinen asia.

Tapas on espanjaa ja tarkoitti alunperin kansia. Vasta myöhemmin on sana kääntynyt myös pieniä ruoka-annoksia, naposteltavia tarkoittavaksi.

Tarina kertoo espanjalaisten baarimikkojen joskus aikojen alussa tarjonneen oluttuopin ja -lasin aina kannen kanssa, jotta kärpäset eivät pääsisi olueen käsiksi. Kannen päällä oli leipäpalanen ja vaikka sardiinia jotta kansi pysyisi paremmin paikallaan. Madridin seudulla tapa on vieläkin käytössä paikka paikoin.

Juustosta, pateesta, kinkusta ja makkarasta on ne hyvät tapakset tehty.

Yleensä tapaksia tarjoillaan oluen kanssa, mutta Hua Hinin ainoan aidon espanjalaisravintolan aamiaistapaksilla sangria on ehkä sivistyneempi vaihtoehto. Toinen hyvä on tinto de verano, eli suomennettuna kesäpunkku. Siinä on puolet punaviiniä, puolet Spritea ja runsaasti jäitä. Valkoviinistä rakenneltuna juoman nimi on luonnollisesti blanco de verano.

Mikäli jotakuta alkoholin käyttö aamiaisen kanssa arveluttaa, niin kyllä ne hedelmämehun tai kahvinkin kanssa tarjoillaan. Siitä kahvista tulivatkin mieleen espanjalaiset rekkamiehet, jotka surutta vetivät aamukahvinsa kanssa parit brandyt benalmadenalaisen huoltoaseman vastapäisessä kahvilassa ennen kuin lähtivät ajoon. Tuli heitä seurattua Aurinkorannikolla aina yövuorosta palatessa joskus 1990 -luvun loppupuolella.

Muistojen Benalmàdena. Oli ne melekosia aekoja.

Mutta aasiaan: Little Spainin Sunday Brunch käsittää kuusi erilaista tapas -annosta ja vaihtoehtoisesti joko pullon Proseccoa tai litran kannullisen sangriaa. Kattaus on tarkoitettu kahdelle henkilölle ja sitä tarjoillaan sunnuntaisin klo 12.30 alkaen. Hinta kahdelta on yhteensä 1.590 bahtia.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: