+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Mielenkiintoista nähdä, pysyykö tämä petissä vai pakeneeko Kamputseaan, kuten se ensimmäinen.

40 -vuotias thaimaalaismies hakeutui hoitoon Thalangin sairaalaan kuumeen takia ja kolmen siellä vietetyn päivän aikana hänelle alkoi kehittyä iho-oireita. Ihossa näkyvien muutosten vuoksi mies päätettiin 26.7. vähän ennen klo 16 siirtää Vachira Phuketiin (pikkukuva), jossa tutkitaan onko hänellä mahdollisesti apinarokko.

Tutkiminen tapahtuu siten, että sairaalan tartuntatautien erikoislääkärit ottavat potilaalta näytteet, jotka lähetetään laboratoriotutkimuksiin tarkempaa syyniä varten. Tuloksia odotellessa potilasta pidetään eristyksissä sairaalan tiloissa.

– Nyt voidaan vain odottaa testituloksia, joista nähdään, onko kyseessä apinarokko vai ei, sanoi Vachira Phuket -sairaalan johtajana toimiva tohtori Weerasak Lorthongkham.

Tohtori Weerasakin mukaan apinarokkotapauksissa alkuun ei voi tehdä juuri muuta kuin odotella testituloksia ja pitää potilas eristyksissä.

– Potilaalla ei ole minkäänlaista historiaa matkustelusta kotipaikkakunnan ulkopuolelle eikä liioin kohtaamisista ulkomaalaisten kanssa. Kyseessä on henkilö, joka elelee kotikulmilla perheensä kanssa eikä työnsäkään puolesta kuuluu tartuntariskiryhmiin, Weerasak jatkoi.

Hän lopetti tiedotustilaisuuden kertomalla Phuketin jokaisen sairaalan sekä klinikan olevan täydessä apinarokkovalmiudessa siltä varalta, että potilailla ilmenee siihen viittaavia oireita. Testitulosten saaminen kestää kolme päivää, eli perjantaina tiedetään, onko nyt Vachiraan siirretyllä potilaalla apinarokko vai ei.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: