+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Todetaan nyt heti kärkeen, että meille on viime viikkoina taas alkanut tulla postia ihmisiltä, jotka parempaan tietämykseensä vedoten haluavat korjata uutistoimistojen tai paikalla olevien avustajiemme meille toimittamia uutisia – nimimerkin suojissa. Ei taida tieto kovin vankalla pohjalla olla, jos siitä ei omalla nimellään uskalla kirjoittaa. Tästä johtuen julkaisemme edelleen lukijapalautetta ainoastaan niiltä kirjoittajilta, joiden henkilöllisyys on toimituksen tiedossa. Thaimaan Suomalainen ei ole mikään Suomi24 -keskustelupalsta. Tämän jälkeen on kyllä pakko kuitenkin todeta, että joskus niiden julkaisemattomien joukossa on aika riemukkaitakin vetoja.

Toinen viime aikoina vastaan tullut asia on sitten semmoinen, että Thaimaan Suomalaisen maksulliset sisällöt ovat tilattavissa joko yhdeksi kuukaudeksi hintaan 2 € tai yhdeksi vuodeksi hintaan 12 €. Tilausta ei voi tehdä minkään muun pituisena tai millään muulla hinnalla. Ryhmätarjoukset ovat sitten asia erikseen ja tätä mahdollisuutta voidaan käyttää erillissopimuksella kertakorvausta vastaan, mutta yksittäisen tilaajan vaihtoehdot on tuossa ylempänä lueteltu.

Edelleen meille on tullut kyselyitä mahdollisuudesta tilata lehti ilman mainoksia ja/tai sponsoroituja artikkeleita. Valitettavasti Suomen laki ei anna meille mahdollisuutta mihinkään YLE -veron tapaiseen järjestelyyn, joten tilaushintojen kohtuullisina pitämiseksi ainoa keino on myydä niitä mainoksia ja ottaa vastaan asiallisia sponsoroituja artikkeleita. Ilman mainoksia meidän kuukausitilauksemme maksaisi ehkä 12 € ja vuositilauskin vähintään satasen.

Thaimaan Suomalaisen lukijamäärät ovat kuluneen vuoden mittaan nousseet sille tasolle, että neuvotteluyhteys Google -mainoksista näille sivuille on syntynyt. Tällä hetkellä meillä on meininki katsoa ensin, miten ne neuvottelut päättyvät ja pohtia sitten vasta uudelleen noita mainosasioita.

Toinen mielenkiintoinen kanava on YouTube, jonka tarjoamista uusista mahdollisuuksista MaijaGizmon Facebook -sivujen seuraajat ovat jo saaneet vähän vihiä.

Nyt kun nuo asiat on saatu selvitettyä, niin tässä vähän suuntaviivoja siihen, mitä kohta koittavan kesän ja ensi syksyn mittaan on näille sivuille tulossa.

Mitä Thaimaan Suomalaisen sisältöihin tulee, niin ne ovat ainakin määrällisesti viime aikoina kovasti kasvaneet. Se johtuu omaksumastamme julkaisupolitiikasta, jonka mukaan kaikki suomalaisia koskevat viranomaissäädökset Thaimaassa pyritään julkaisemaan Thaimaan Suomalaisen sivuilla maksutta. Ja niitä päätöksiä on viime aikoina riittänyt.

Maksullisten sisältöjen puolella on sitten enemmän taustoittavia artikkeleita, viihdelukemistoa ja henkilökuvia. Lisäksi meille on, lukijamäärien kasvusta johtuen, alkanut tulla enenevissä määrin niitä sponsoroituja artikkeleita, joita julkaisemme valikoidusti. Viimeaikaiset sponsoroidut artikkelit kryptovaluuttojen käyttömahdollisuuksista ja Thaimaan tilanteesta RCEP -talousyhteisössä näyttävät suuntaa siitä, mihin sillä puolella ollaan menossa.

Noin karrikoidusti voitaisiin sanoa, että kun maksuttomat jutut vastaavat kysymykseen “mitä”, niin maksulliset puolestaan vastaavat kysymyksiin “miksi” ja “miten”. Ne sponsoroidut artikkelit puolestaan ovat vähän niin kuin MTV:n uutisia, joissa niiden varsinaisten juttujen yhteyteen on myyty mainoksia.

Sponsoroiduista artikkeleista vielä sen verran, että niillä on hyvin vähän tekemistä meidän oman toimitustyömme kanssa. Niitä tarjotaan meille tahoilta, joissa kyseinen artikkeli on kirjoitettu ja jotka ovat siihen omat mainoslinkkinsä myyneet. Niitä tulisi enemmänkin, mutta emme mekään sentään aivan kaikkea meille tarjottua lähde julkaisemaan. Ne ajat ovat olleet ja menneet.

Maksullisia sisältöjä julkaistaan pääsääntöisesti tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin, mutta jatkossa niitä saattaa pulpahdella esiin myös muina viikonpäivinä. Meillä on edelleen tavoitteena lisätä maksullisten sisältöjen määrää siten, että se ei ole pois maksuttomien sisältöjen lukijoilta.

Toinen uutuus, josta nyt jo on silloin tällöin saatu maistiaisia, ovat nuo iltapäivän uutisvälähdykset. Jos Thaimaassa heille päivän päätteeksi ja Pohjoismaisissa aikavyöhykkeissä meille iltapäivän mittaan sattuu jotain mielenkiintoista, niin sitä koskeva juttu julkaistaankin saman tien. Lähes näihin päiviin asti olemme orjallisesti julkaisseet päivän uutisjutut klo 05.05 ja 05.10 aamulla Thaimaan aikaa. Nyt sille puolelle on niinikään tulossa laajennuksia, kun meillä on pyrkimyksenä olla vielä entistäkin ajankohtaisempi uutisväline.

Henkilökohtainen kiitokseni kaikille teille, jotka jo olette ehtineet uusia vuoden 2020 aikana tehdyt maksullisten sisältöjen tilaukset vuonna 2021. Teitä on ilahduttavan paljon.

Huonekaluteollisuudessa aikanaan sangen kohtuullisesti menestynyt vanha isäukkoni opetti aikoinaan nuorelle pojalleen, että “uusi asiakas on aina aivan erinomainen asia, mutta vielä arvokkaampi yritykselle on vanha asiakas, joka palaa ostamaan lisää. Sen selvemmin asiakas ei voi ilmaista tyytyväisyyttään ostamaansa tuotteeseen tai palveluun”.

Gizmo

P.S. Ne viime kuun kiinnostavimmat jutut olivat tässä järjestyksessä:

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: