+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Ensimmäiset Thaimaahan päästettävät ulkomaalaiset tulevat koostumaan liikematkustajista, eri alojen asiantuntijatehtävissä toimivista henkilöistä, opettajista, opiskelijoista, terveysmatkailijoista, jotka tulevat maahan jotain hoitoa saadakseen sekä ulkomaalaisista, joilla on thaimaalainen puoliso, linjaa Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Tämä on esitys, josta päätetään maanantaina 29.6. pidettävässä CCSA:n kokouksessa. Näistä matkailijaryhmistä osa joutuu 14 vrk:n mittaiseen karanteeniin ja osa ei.

CCSA:n työryhmän laatimaa esitystä esitellyt tiedottaja Taweesilp Visanuyothin arvioi uusien säädösten puitteissa maahan tulevan noin 50.000 matkailijaa, joista peräti 30.000 olisi ns. terveysmatkailijoita. He joutuvat ilman muuta karanteeniin, jonka puitteissa he alkavat saada myös haluamiaan hoitoja.

Loput koostuvat noin 15.400 asiantuntijatehtävissä toimivista, 2.000 opettajasta, n. 700 liikematkustajasta ja n. 2.000 ulkomaalaisesta, joilla on thaimaalainen puoliso tai oma asunto Thaimaassa.

Näistä ryhmistä karanteeniin eivät joudu lyhyelle matkalle maahan tulevat liikematkustajat eivätkä Thaimaan valtion tai sen eri organisaatioiden vieraat, joille tehdään terveystarkastus niin lähtömaissaan kuin Thaimaassakin ja sen lisäksi heillä tulee olla matkavakuutus.

Ei “taviksiakaan” sentään joka maasta

Kahdenvälisen sopimuksen matkailurajoitusten poistamisesta Thaimaan kanssa tehneistä maista voidaan esityksen mukaan alkaa ottaa turisteja vastaan Thaimaahan 1.8. alkaen. Heidän tulee maahan päästäkseen suostua “kotikaranteeniin” eli he eivät saa matkustella Thaimaassa ja heidän tulee karanteenin aikana pysytellä majoitusalueillaan.

Thaimaan matkailuväen tiedetään jo neuvotelleen ainakin kiinalaisten ja korealaisten kanssa näistä kahdenvälisen matkailun vapauttamiseen liittyvistä asioista, joten ilmeisesti ainakin noista maista tulevia turisteja aletaan Thaimaassa taas elokuussa nähdä.

Suomalaisten kannalta tieto siitä, että Thaimaa näkyy niputtavan suomalaiset ja ruotsalaiset samaan kastiin ei lupaa meille hyvää. Vasta äskettäin Thaimaa suorastaan kielsi omienkin kansalaistensa matkustamisen juuri Ruotsiin ja siinä ohessa Suomeen.

Täytyy toivoa, että Ruotsi saa äkkiä koronavirustilanteensa kuntoon. Harvemmin onkin tullut oltua näin koko sydämestä ruåtsalaisten puolella.

4 comments

  1. Kaarlo Leskisenoja

    Eikö Suomen suurlähetystö voi oikaista tuota käsitystä Suomen ja Ruotsin korona tilannetta?

  2. Timo Virtanen

    Voi olla, että Suomi kuuluu nimikkeen Pohjoismaat alle ? Onhan tuo tilanne tiedossa siellä ja tuskin epäilevät tilastojamme vääriksi. Tietenkin Suomen lähetystön tehtävänä on välittää oikeaa tietoa. Mutta taitavat siellä pakata nyt vaan

    kapsäkkejä, kun lähettiläs vaihtuu 😂😂😂

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: