+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Phuketissa raportoitiin tänä aamuna, keskiviikkona 27.4. enää 81 koronavirustartuntaa eikä yhtä ainutta kuolemantapausta.

Saarilla kaikki tapahtuu aina pienellä viiveellä, joten kun mantereella raportoidaan esimerkiksi keskiviikkoaamuna koronatartunnat viimeksi kuluneen 24 tunnin aikana, niin Phuketissa keskiviikkoaamuna raportoidaan koronatartunnat eiliseen iltaan klo 20 mennessä. No, vertailukelpoisia lukuja tälläkin lailla tuotetaan.

Tiistain lukemat olivat 98 tartuntaa ja 1 kuolemantapaus. Maanantaina raportoitiin vielä 122 tartuntaa ja yksi kuolemantapaus.

Vertailun vuoksi: Pattayan kotiprovinssi Chonburin vastaavat lukemat ovat olleet maanantaina 644 ja 1, tiistaina 446 ja 2 sekä tänään keskiviikkona 533 ja 3, eli hyvinkin toisin voisivat asiat Phuketissakin olla. Ei ihme, ettei koko Chonburin provinssin koronatartuntaluvuista löydy tarkkoja lukemia Pattayan koronatilanteelle, vaan luvut kätketään Banglamungin nimen taakse.

Ilmeisesti koronatartunnat leviävät tehokkaammin ns. pattayalaisessa lähikontaktissa. Valvontakameran kuvaa Pattayan soi Buakhaolta 17.4.

Luvut tasaantuvat hieman, kun muistetaan Chonburin provinssissa olevan yli kolme kertaa enemmän asukkaita kuin Phuketissa. Väkilukuun suhteutettuna Chonburin lukemat olisivat Phuketiin verrattuna seuraavat: maanantaina yli 200 tartuntaa, tiistaina noin 125 ja tänäänkin noin kaksi kertaa enemmän kuin Phuketissa.

Eli Phuket on pärjännyt suorastaan erinomaisen hyvin, jos verrataan kahta suosittua turistikeskusta toisiinsa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: