+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Jomtienin Soi Welcome toipui sittenkin koronasta.

Takavuosina Soi Welcome oli Pattayan todellinen suomalaiskatu. Aurinkomatkat toi porukkaa kadun päässä sijaitsevaan Welcome -hotelliin, kadulla toimi ainakin kolme suomalaiskuppilaa, oli suomenkielinen räätäli Rubin ja kun vielä Pattaya Suomi -seurakin muutti Angket Condosta Soi Welcomille, katu suorastaan kukoisti noin suomalaisittain.

Meno alkoi taantua Aurinkomatkojen pudotettua Welcome -hotellin pois kohteidensa joukosta. Sitten Suomi -seura löysi uudet tilat Siam Oriental Plazasta ja se otti monelta Pattayalla talvehtivalta suomalaiselta pois sen ainoan syyn käydä Soi Welcomella.

Suoranaisesta kuhinasta ei vielä voida puhua, mutta vilkasta siellä on illallisaikaan.

Suomalaispaikat sulkivat ovensa yksi toisensa jälkeen. Yhteen aikaan ainoastaan Hyvärisen Hannu puolusti suomalaisvärejä kadulla. Sitten tuli korona ja hoiti loput. Vielä viime talvena Soi Welcomella oli, jos mahdollista, vieläkin hiljaisempaa kuin Walking Streetillä, joka näytti menettäneen asemansa Pattayan yöelämän keskuksena TreeTownille ja Soi Buakhaolle.

Pirteä Piglet Bar on Soi Welcomen Suomi -seura tänä päivänä.

Moni on varmasti todistanut Walking Streetin uutta tulemista tänä talvena, mutta harva tuntuu tietävän, että siinä sivussa on kovasti vilkastunut myös Soi Welcome. Hannu olisi varmasti tyytyväinen, jos olisi todistamassa kotikatunsa nykytilaa.

Suomalaisille hotelli Menuetista tuttu Tiki avasi oman baarinsa Soi Welcomelle koronaviruksen jälkimainingeissa vuonna 2021. Se turvasi Soi Welcomen salmaritilanteen, sillä Tiki kyllä tietää, mikä suomalaisiin uppoaa. Jonkin verran Tikin jälkeen lähestulkoon naapuriin avattiin aitosuomalainen Piglet Bar, joka myy mm. suomalaista lakritsia ym. meille tuttuja makeisia.

Parina iltana tehtyjen havaintojen perusteella väkeä käy ihan mukavasti kummassakin paikassa. Tikillä lähinnä brittejä thaimaalaisine vaimoineen/tyttöystävineen ja Pigletissä suomalaisia. Enimmäkseen miehiä.

Pigletissä tapasimme myös Tony Tailorin, eli Rubinin veljen, joka on toiminut räätälinä Soi Welcomella koko korona-ajan yli ja puhuu sujuvaa suomea hänkin. Rubinin räätälinliike tapasi ennen olla Hannun Friend’s -baarin naapurissa, mutta Tony on muuttanut sen paikkaa kadun toiselle puolelle.

Vielä kun jostain löytyisi kadulle suomalainen majatalon pitäjä, niin se tekisi Soi Welcomesta varmasti Pattayan suomalaisimman kadun. Toistaiseksi valtikka lienee kuitenkin vielä Soi Buakhaolla.

Tonynkin taivaalta ovat pilvet poistuneet.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: