+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Hallitus on päättänyt jättää väliin Khon Thai Pracharath -nimellä tunnettujen pienituloisille tarkoitettujen asuntojen rakentamisen seitsemässä provinssissa.

Alunperin näitä kevyesti rakennettuja pikkutaloja, joiden pinta-alaksi luvattiin vähintään 28 neliömetriä, piti tulla kahdeksan provinssin alueelle, mutta nyt on seitsemän saanut punakynää. Syyksi ilmoitetaan joissain tapauksissa rakennusfirmojen kiinnostuksen puute hankkeita kohtaan ja joissain tarjouskilpailun voittaneen yrityksen taloudelliset ongelmat, joiden vuoksi rakentaminen on keskeytynyt.

Hinnaltaan Khon Thai Pracharath -asunnot ovat todella edullisia. Hallituksen kaavailema hintahaarukka olisi toteutuessaan ollut 350.000-700.000 bahtia (n. 10.000-20.000 €), mutta ei aina käy niin kuin haaveillaan, kuten Bond -elokuvan You only live twice -teemasävelmän suomenkielinen versio kuuluu.

Edullista asumista voidaan toteuttaa monella tapaa. Tässä armeijan työntekijöilleen tarjoamia asuntoja Nakhon Ratchasimassa.

Onneksi sentään Prachuap Khiri Khanissa projekti etenee ongelmitta.

Chonburissa, Chiang Maissa, Chiang Raissa ja Khon Kaenissa rakennusprojektien perumisen syyksi ilmoitetaan rakennuttajan taloudelliset ongelmat. Udon Thanin, Lampangin ja Nakhon Phanomin provinsseissa rakentaminen ei toteudu rakennusfirmojen kiinnostuksen puutteesta johtuen.

Jälkimmäisissä kolmessa provinssissa järjestettiin tarjouskilpailut rakentajille peräti kahdesti ilman, että saatiin yhtä ainutta tarjousta.

Takavuosina Thaimaassa syntyi tällaista jälkeä, kun rakennettiin halpoja asuntoja pienituloisille.

Ensimmäisten neljän osalta voidaan ottaa esimerkiksi Khon Kaen, jossa asunnot oli suunniteltu sijoitettavaksi kaupungin ja teollisuusalueen väliin, lähelle kumpaakin. Tarjouskilpailun voittanut yritys on allekirjoittanut projektia koskevan sopimuksen, mutta sen jälkeen ei ole tapahtunut yhtään mitään.

Kun rakennusfirma ei saanut toimitettua edes sopimusehtojen mukaista 16 miljoonan bahtin (n. 450.000 €) takuurahaa tontin omistavalle Valtiovarainministeriölle, alkoi päättäjien usko rakentajan maksukykyyn hiipua.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: