+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Bangkokilaisen tuk tuk -taksin kuljettaja sai sakot ja määräyksen suorittaa kolmen tunnin mittainen asiakaspalvelu- ja käyttäytymiskurssi oltuaan vähän turhan töykeä singaporelaisille matkustajilleen.

Tarkemmin ottaen ne 1.000 bahtin (n. 27 €) sakot tulivat tuk tuk -taksin ajamisesta vääränlaisella taksiluvalla ja se käytöskurssi määrättiin singaporelaisturistien Instagramissa julkaiseman videon perusteella. Siitä käy kiistatta ilmi, ettei taksinkuljettajan kielenkäyttö ja käyttäytyminen ollut sopivaa palveluammatissa toimivalle.

Taksinkuljettajan etsinnät käynnistyivät sen jälkeen, kun singaporelaisturistien nauhoittama video tuli turistipoliisikomentaja Suthun Prommayon nähtäväksi. “Jälleen yksi kammottava taksikokemus Thaimaassa – tällä kertaa tuk tuk -taksissa” oli videon otsikko. Toisaalla sosiaalisessa mediassa samaa tapahtumaa käsiteltiin otsikolla “Bangkokilainen tuk tuk -taksin kuljettaja käy turistien kimppuun epäonnistuttuaan huijausyrityksessään”.

Tuk tuk -taksejakin on monenlaisia. Tämä helsinkiläinen versio on uusi, sähkökäyttöinen ja kuskikin näkyy olevan sekä suomen- että thai -kielen taitoinen.

Videolla, joka näyttää olevan kuvattu Sathon Roadilla, näkyy tuk tuk -taksin kuljettaja raivoamassa asiakkailleen samalla, kun yrittää kädellään estää näitä kuvaamasta tapahtumaa. Lopuksi kuljettaja kuitenkin haastaa singaporelaiset tekemään itsestään valituksen poliisille, “mikäli uskaltavat” ja osoittaa ajoneuvon rekisterikilpeä.

Singaporelaiset kertoivat kuljettajan vaatineen heiltä 300 bahtia matkasta Siam Paragonin ostoskeskuksesta Surasakin Sky Train -asemalle, vaikka kyydin alkaessa oli sovittu 160 bahtista. Turistien kieltäydyttyä ylimääräisestä maksusta, alkoi kuljettaja sättiä heitä.

Tällaiset tapaukset saavat ajattelemaan, että kun Thaimaassa on laissa erikseen mainittuina ulkomaalaisilta kiellettyjä ammatteja, niin pitäisikö kieltoja laajentaa koskemaan myös thaimaalaisia joidenkin palveluammattien osalta? Takseista olisi hyvä aloittaa.

Bangkokin SkyTrainissa ei kyytihinta vaihtele kuljettajan rahantarpeen ja mielialan mukaan ja kyytikin on turvallisempaa kuin tuk tukeilla.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: