+66 959 45 0901
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Vaeltelimme kaikessa rauhassa soi 94:sta ylös ja käännyimme sitten oikealle kohti soi 88:a siitä kulmasta, missä ennen sijaitsi El Toro Loco -niminen elävän musiikin estradi. Vähän matkaa kuljettuamme kadun vasemman puolen baaririvistön joukosta erottui kyltti, jossa luki Nordic Fusion Balls. Oli tutkivan journalismin paikka.

Tarjoilijoiden kanssa keskustellessa kävi ilmi, että paikan omistaja on suomalainen mies, jolle toinen paikalla olleista tarjoilijoista kävi soittamassa. Juuri kotiinsa asioiltaan palannut ravintoloitsija ilmoittikin tulevansa 15 minuutin kuluessa, jos vain malttaisimme odottaa. Ja maltoimmehan me.

David Vatka on Helsingin seudulta kotoisin. Perheeseen kuuluvat thaimaalaisen vaimon lisäksi kaksi pientä tytärtä. Nuorempi on vasta 1 v ja 3 kk vanha, mutta vanhempi on jo ehtinyt kahden vuoden ja neljän kuukauden kunnioitettavaan ikään. Eräänlaisena ulkojäsenenä perheeseen kuuluu vielä lastenhoitaja, sillä yrittäjäperheen ja lapsiperheen arki olisi muuten aika vaikeasti yhteen sovitettavissa.

– Suomessa vaimon kanssa mietiskeltiin tätä Thaimaahan tulemista ja tuumattiin, että mitä siellä voisi tehdä, kun ajatus näistä lihapullista alkoi aueta, David aloittaa.

– Aivan tällaista tarjontaa ei Thaimaasta löydy. Se tiedettiin aiempien käyntien perusteella. Alettiin kehitellä ravintolakonseptia ja Thaimaahan muutettiin sitten alkuvuodesta 2021.

Lauantai-iltapäivänä ravintolassa oli töissä kaksi tarjoilijaa ja kokki.

David näyttää ruokalistalta erilaisia lihapulla-annoksia, joista mainittakoon vaikka kreikkalaiset lihapullat tzatziki -kastikkeella. Toki myös perinteiset suomalaiset lihapullat kuuluvat kuvioon. Ruokalistalla näkyy olevan hyvät kuvat tarjolla olevista annoksista.

– On meillä muutakin kuin lihapullia, kuten näet, hän huomauttaa.

Toden totta on. Rapea japanilainen osteripallo 50 bahtia/kpl. Hmm. Halpoja jäätelöannoksia. Ja lettuja!

– Ollaan haluttu pitää kohtuuhintainen linja. Vähän semmoisen konstailemattoman kortteliravintolan tyyliin.

Mutta miksi juuri Hua Hin? Miksei esimerkiksi Bangkok?

– No itse asiassa meidän Bangkokin myyntipiste avattiin 1. joulukuuta, David vastaa.

– Se on Ekkamain linja-autoaseman lähellä Sukhumvit 69 ja 75 välisellä ns. W Marketin alueella. Semmoinen street food -tyyppinen myyntipiste. Ei mikään varsinainen ravintola. Myydään siellä lihapullia kuudella eri kastikkeella.

Allaolevalla YouTube -videolla brittiläinen matkavloggari esittelee W Marketin aluetta hieman tarkemmin:

– Hua Hinissä ollaan siksi, että täällä on paljon ympärivuotisia länsimaalaisia asukkaita eivätkä ne Bangkokilaiset turistitkaan pahaa tee.

Nordic Fusion Balls -ravintola on auki tiistaista sunnuntaihin klo 13-21. Maanantaisin Vatkan perhe hoitelee juoksevia asioita ja antaa henkilökunnalleen vapaapäivän. Ravintola työllistää tilanteesta riippuen 3-4 henkilöä päivittäin. Asiakaspaikkoja on 36 ja pienillä järjestelyillä määrää voidaan hieman kasvattaa.

– Jatkossa on aikomus olla auki myös maanantaisin, mutta sitä odotellessa mennään näin, David päättää.

 

0 comments

%d bloggers like this: