+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Jupen Crazy Mojito on löytänyt isommat tilat White Sand Beachiltä ja laajentanut toimintaansa majoittamisen puolelle.

Kuutta paikalla olleen asiakkaan tasokkaaksi kehumaa mökkiä (pikkukuva) vuokrataan hintaan 800 bahtia/yö aamiaisineen. Ei paha.

Pysäköintitilaa alueella on runsaasti ja ravintolan ruokalista näyttää mukavan monipuoliselta. Jos miinuksia oikein hakemalla haetaan, niin ravintolan ja majoitushuoneiden väliseen pihaan johtava mäki on melkoisen jyrkkä ja pysäköintipaikalle johtava mutka aika tiukka.

Ravintola terasseineen on huomattavasti suurentunut entisen Crazy Mojiton tiloihin verrattuna. Vasemmalla isäntä itse.

Jyrkän mäen ansiosta liikenteen melu ja pöly eivät pääse häiritsemään ravintolan terassin asiakkaita eikä majoittujien unia. Kolikolla on aina kaksi puolta.

Mutta kun paikan nimi kerran on Crazy Mojito, niin otetaan ihan alkuun selvää perusasioista ja kysytään isännältä minkälaista mojitoa hän suosittelee?

Talon päätuote.

– Ota se ihan aito ja alkuperäinen. Kaikki nuo muut ovat jonkinlaisia muunnelmia siitä.

Asia selvä. 150 bahtin (n. 4,20 €) hinnalla mojito pöytään ja sitten maistelemaan. En osaa sanoa, mikä näissä kaiken maailman mojitoissa ja caipirinjoissa kiinnostaa, mutta erilaisia ne ainakin ovat johonkin keskiolueen verrattuna. Ja mukavan kevyitä kesäjuomia näillä ikuisen kesän seuduilla. Eikä tämäkään tee poikkeusta. Hyvää oli. Ja kohtuuhintaista.

En malta olla kysymättä Jupelta kuinka paljon henkilökuntaa tällaisessa paikassa tarvitaan?

– Se vähän riippuu. Yleensä pärjätään vaimon sukulaisilla, mutta joulun ja uuden vuoden välillä oli kamputsealaisia sesonkityöntekijöitäkin, kuuluu vastaus.

Koh Changin sesonki on lyhyempi kuin esimerkiksi Pattayalla ja työvoimaa on hyvä olla silloin, kun sitä tarvitaan eikä mielellään yhtään yli. Lyhyestä sesongista pitää saada kaikki irti, mikäli mielii kesän yli pärjätä.

Ainakin Klong Praossa, jonka suomalaispaikkoja Villen isännöimän Meetingin lisäksi ovat myös Sofia Garden Resort sekä Hellsinki -baari, ja White Sand Beachillä huomasimme Koh Changilta löytyvän yllättävän paljon sellaisia suomalaisia, jotka viettävät jos eivät nyt aivan koko vuotta, niin talvensa saarella. Tästä joukosta löytyy sekin porukka, joka muodostaa Crazy Mojiton kanta-asiakaskunnan.

Jupen (vas.) kanssa istuskelevat Jocke ja Risto eivät ole paikan kanta-asiakkaita, vaan Thaimaan Suomalaisen tämänkertaista retkuetta.

– Tykkäävät pelata biljardia. Ovat kehuneet tuota meidän pöytää oikein hyväksi, Jupe sanoo.

Biljardipöydän lisäksi sisätiloista löytyy lisää asiakaspaikkoja sekä kirjasto, jolle varmasti tulee käyttöä sadepäivinä.

Jupen mukaan ihmiset eivät tänä päivänä enää oikein lue kirjoja tai lehtiä. Se näkyy kirjastonkin käytössä.

– Kaikilla on tänä päivänä kännykkä tai joku tabletti, joista luetaan uutiset ja kuunnellaan äänikirjoja.

Talon monipuoliselta drinkkilistalta löytyy mm. mustikkavodkaa.

WC:tä kohti mennessäni huomaan terassin kulman takana katoksen alle sijoitetun lasten uima-altaan. Se on niitä valmiina ostettavia omilla jaloillaan seisovia muovialtaita, jonka koko on luokkaa 4 x 2 metriä ja syvyys alle metrin. Kelpaa siinä tenavien polskia varjossa kuumana päivänä.

Nyt ei majoittuneena ilmeisesti ole lapsiperheitä, sillä allas on peitetty pressulla eikä siinä näytä olevan vettä. Ajattelin kysyä altaasta ja sen käytöstä Jupelta, mutta asia unohtui keskustelun polveillessa maan ja taivaan välillä. Jupe kun on sangen mukava seuramies.

Samaa mieltä olivat varmasti ne viimeksi kolme vuotta sitten Koh Changilla käyneet kolme suomalaisturistia, jotka isäntä muisti oitis näiden astuessa sisään. Mennessään tervehtimään muita uusia tulijoita Jupe otti katsekontaktin emäntäänsä ja nyökkäsi kevyesti suomalaiskolmikkoa kohti. Viesti oli selvä: pidä noista hyvää huolta.

 

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: