+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Chonburi Immigrationissa (pikkukuva) ja Chanthaburissa viime viikolla tehdyt tarkastukset Immigrationin toimipisteisiin sisälsivät varsinaisen tarkastustoimen lisäksi myös toimipisteiden henkilökunnalle annettua yleisönpalvelua koskevaa neuvontaa ja ohjeistusta.

Tarkastusta johtanut Immigration -poliisin kenraaliluutnantti Prajuap Wongsuk ryhmineen saapui Chanthaburin jälkeen Chonburiin mukanaan yhdeksän kohdan lista, jonka puitteissa tarkastus suoritettiin.

Listan kohta nro 7 käsitteli Immigrationin ennakkosuunnitelmia odotettavissa olevan asiakasryntäyksen varalta nyt, kun maa alkaa täysin avautua ulkomaalaisille turisteille. Kenraali Prajuap tähdensi Immigrationin toimipisteen olevan monelle ulkomaalaisille ensimmäinen kontakti Thaimaan viranomaisiin lentokentän jälkeen ja siksi on erityisen tärkeää, että turisti saa toiminnasta hyvän vaikutelman.

Tarkastus kohdistui yhteensä yhdeksään kohtaan Chonburi Immigrationin toiminnassa.

– Käytännössä sen tulee heijastua asiakaspalveluhenkisyytenä, joka poistaa turhat odottelut rakennuksen ulkopuolelle pystytetyissä teltoissa sekä loputtoman jonottamisen eri palvelupisteille, hän sanoi.

Tarkastuslistan kohta nro 8 oli vieläkin suorempi.

– Lopettakaa omat puhelut työaikana ja lakatkaa ottamasta lahjuksia, oli tarkastajan suora käsky Chonburi Immigrationin työntekijöille.

Tähän liittyen toimipisteen työntekijöitä huomautettiin yleisistä tehokkuusvaatimuksista sekä siitä, että sääntöjen ja asiakkaiden tarpeiden välissä pitää olla tietty pelivara. Toimipisteen työntekijöille tähdennettiin, että heidän tehtävänsä on turistien auttaminen sekä viisumipidennysten tekeminen huolellisesti eikä vain sinne päin. Tällä tarkastajat ilmeisesti viittasivat Chonburi Immigrationissa omaksuttuun tapaan antaa ainakin joidenkin viisumijobbareiden tuoda viisumeita pidennettäessä kuvattavaksi ainoastaan asiakkaidensa passit sen sijaan, että olisivat tuoneet kuvattavaksi asiakkaan itsensä, kuten säännöt määräävät.

Asiakkaita oli tarkastushetkellä tämän verran Chonburi Immigrationissa. Entä sitten, kun ensi sesongin aikaan on täysi rähinä päällä?

Seuraava huomautus koskikin juuri näitä viisumijobbareita, joista sanottiin Immigrationin virkailijoiden tehtäviin kuuluvan myös sen, että ammatikseen Immigrationissa asioivien välittäjien paperit ovat yhtä moitteettomassa kunnossa kuin mitä turisteiltakin vaaditaan. Lisäksi tähdennettiin suurempaa tarkkuutta viisumirikkomustapauksia käsitteltäessä. Tunnettua on, että ns. 24 tunnin ilmoittautumisvelvollisuuden laiminlyömisestä Chonburi Immigrationissa toisille annetaan sakkoja ja toisille sitten taas ei.

Tarkastuksen päätteeksi virkailijoille vielä tähdennettiin, että heidän tulisi opetella käyttämään heitä varten toimipisteeseen hankittua teknologiaa ja huolehtimaan myös siitä, että myanmarilaisten siirtotyöläisten paperit ovat kunnossa.

Ulkopuolinen voisi ajatella, että ei mennyt ihan putkeen Chonburi Immigrationin väeltä tämä tarkastus.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: